Snežana Prokić i Branko Isaković Šta je ženama potrebno od muškaraca, a šta muškarcima od žena

Snežana Prokić i Branko Isaković
Šta je ženama potrebno od muškaraca, a šta muškarcima od žena

Snežana: To su učenja Bajron Kejti, Ekarta Tola, astrologije, Džona Greja (Mars i Venera u svim oblicima), Džona Čepmena (Pet jezika ljubavi), Majkla Brauna (Proces prisutnosti), Berta Helingera (Porodični raspored), regresoterapija (priča o prethodnim životima), NLP itd. Ono što je jako važno, to je da mi imamo već dugogodišnje iskustvo u radu sa svojim prijateljima, poznanicima  i sa klijentima, što nam pomaže u radu na ovim radionicama, gde omogućavamo ljudima da osveste neke svoje podsvesne obrasce po kojima se ponašaju i da ih osvešćivanjem promenimo, da bi im odnos sa ljubavnim partnerom bio korisniji, lakši. Jer, ljubavni odnosi, kao i svi ostali odnosi služe da bismo se mi osvestili, da bismo rasli. Da bismo bili bolji sebi, a onda tek da budemo srećni. To je glavna premisa koju pokušavamo da ispričamo. I da kroz sve ovo što radimo pokažemo da treba iskoristiti svaki ljubavni odnos koji imamo da se uči, da se raste i da se razvija.

Branko: Da, to su dva osnovna pravca. Možemo da kažemo da je jedan konkretan, psihološko-astrološki – rešavanje nekih konkretnih problema i primena nekih konkretnih znanja u partnerstvu. Drugi je taj duhovni – da se partnerstvo i svi problem koji su vezani za partnerstvo iskoriste za duhovni razvoj. To može malo čudno da zvuči, ali svi problemi koje se jave u partnerstvu su kao pogonsko gorivo za rad na sebi, osvešćivanje sebe i zajedničko osvešćivanje. U suštini lek za sve, pa i za partnerske odnose je svesnost i prisutnost.

ljubav 2

Snežana: Vrlo retko ljudi počinju da rastu i da se razvijaju onda kada im je sve potaman. Onda kada su srećni i kada su radosni, onda uživaju u radosti i sreći. Tek kada nastupe otežavajuće okolnosti, tada postoji mogućnost da preispitaju sebe i da preispitaju ono šta nose u sebi.

Da li se muškarci i žene zaista toliko ne razumeju, kao da su jedni sa Marsa a drugi sa Venere? Kako ste vi to uspeli da prevaziđete u vašem odnosu?    

Branko: Muškarci i žene zaista imaju neke potpuno različite funkcije na ovom svetu. To postaje jasno kada vidite malog dečaka koji se automatski hvata za pušku a devojčica za lutku. Odmah vidite da su oni arhetipski već toliko različiti. Mi ovde govorimo o njihovom nerazumevanju, i o metodama kako da se približe. Mada u dubljem duhovnom smislu ne postoji muško- žensko. Mi smo svi duše, koje pripadaju Bogu i te duše treba da nauče stvarno da komuniciraju međusobno.

Snežana: Srećemo se sa mnogo osećajnih žena a malo muškaraca je spremno da krene na put razvoja. Do tog trenutka, dok se svi ne osvestimo, onda treba prihvatiti da se ne razumemo.

Antistres misao