Naslovna / Kolumne / Gordana Maksimović / Miris pozitivnog duha
Da li znate da prepoznate govor svoje duše
Miris pozitivnog duha Da li znate da prepoznate govor svoje duše

Miris pozitivnog duha
Da li znate da prepoznate govor svoje duše

Energija je svuda oko vas, i u vama, sve se kreće i sve prolazi kroz određene promene. Ideje koje se pojavljuju na ekranu vašeg uma su isto takođe energija, što znači da vi ideje šaljete u univerzum, ali isto tako nove ideje dolaze do vas. Za to kruženje energije imate određeni osećaj koji je neka vrsta vibracije koju nije lako objasniti, ali se može osetiti, kao znak koji vas upozorava da li je nešto za vas ili nije, da li je nešto dobro ili loše…

Kakav je to osećaj?

Taj osećaj je nežan, suptilan i zahteva veliku snagu mentalnih mišića i vežbanje, kako biste ga postali svesni. Onaj ko nauči da sluša taj osećaj, taj lakše donosi odluke u životu.

Možda ste imali priliku da nešto poželite da uradite, nešto vama novo, i zapitali ste se da li je to za vas, da li treba da krenete ka tome ili da odustanete, da li treba da prihvatite određeni posao ili ne, da li je određena osoba, osoba koju ste vi dugo čekali da uđe u vaš život ili ne…? Koga ste tada slušali – vaše okruženje, kolege, roditelje… ko je taj ko vam je mogao dati najbolji savet i kome to možete da verujete bezrezervno?

Šta je tu sa vama? 

Da li ste možda u toj priči preskočili sebe, osobu koju treba bezuslovno voleti, poštovati i slušati? Da li ste kao i uvek zanemarili taj suptilni glasić, to treperenje vaše duše koje vam poručuje da li treba od nečega da odustanete ili da na to pristanete? Da li ste zaboravili da je najbolji razgovor koji možete voditi, razgovor sa svojom dušom, sa samim sobom. Samo tu možete dobiti odgovore na sva vaša pitanja, na sve vaše nedoumice, samo ako umete da čujete taj glas koji vam uvek zbori samo istinu  i taj glas je, verujte uvek u pravu.

Kako razviti i probuditi tu mentalnu aktivnost, taj nepogrešivi osećaj?

Važno je umiriti svoj duh i telo. Pronaći neko mirno mesto, neku mirnu luku i osamiti se. Kada se umirite, tada možete da oslušnete i svoje misli i govor svoje duše. Tada ćete dobijati odgovore na vaša pitanja. Morate znati  da slušate i osećate šta vam taj suptilni glasić govori, da li ste na pravom putu ili ne.

Kako ćete znati da ste na pravom putu, možda se sada pitate?

Ako se osećate dobro, ako niste uplašeni, uznemireni, nastavite dalje. Kada su odgovori vaše duše pravi – vi ste srećni, radosni, smireni i spokojni. Taj osećaj je divan, ali ga ne razvije svako. Intuiciju treba vežbati, ona nikada ne laže i ljudi sa visokim nivom svesti, lako donose odluke jer umeju da prate taj osećaj. Treba raditi na sebi i na tom osećaju, a za sve je potrebno vreme, želja, usresređenost i sve dolazi polako, samo treba prepoznati odgovore koje vam šalje vaša duša i koja vas nepogrešivo vodi tamo gde je najbolje za vas… ali ako umete da pratite taj glas,  koji je kao što rekoh nežan, možda malo i tih… pa ga ne čuje svako.

Foto: privatna arhiva