Naslovna / Kolumne / Ivana Đorđević / Kolumna
Trojka!
Kolumna Trojka!

Kolumna
Trojka!

Nije vam taj treći uvek suparnik. To može da bude neko ko jednostavno ne kapira da u vašoj vezi, nije poželjan. To može da bude drug, drugarica, sestra, brat, već o svekrvama i taštama da ne govorimo

Svekrve i tašte su realno na lošem glasu i često ne bez razloga. Ako je svekrva, ona svog sina poznaje duže nego vi, i sad došla tu neka balavica da mu menja svet, kad on voli baš to da jede i baš tako da mu se pegla košulja i šta sad ta snajka zamišlja sad.
Ima onih perfidnijih, koje su šatro dobre sa snajkom, ali je nikada do kraja ne zavole, već joj sa najlepšim osmehom prave spletke.
Tašte su pa otvorenije u iskazivanju svog mišljenja, pa imate situacije gde će “one zetu da pokažu zube”, ne kapirajući da tako samo kopaju rupu – svojim ćerkama.
Ima i ovih dobronamernika koji nisu u direktnom srodstvu ni sa kim, ali im oboma žele najbolje. Pa tako idu i pune im glavu svojim vizijama njihove veze.

Sigurna sam da ste nekad od muke tražili savet od najbližih ljudi, a da ste se osetili – pa kao ošureni vrelom vodom. I sve zato – što niko realno ne može bolje da zna od vas samih šta je za vas i vašu vezu – najbolje.

Ima tu i dosta zlog sveta, koji na najmanju vašu emotivnu slabost, pali mašineriju od sopstvenih iskustava i kreće iživljavanje… šta oni misle, kako bi bilo najbolje, šta bi trebalo, jer oni znaju bolje nego vi.
A samo ste hteli da otvorite dušu. Ne da vam neko oteža još više.

Današnja priča je klasično muško-žensko prijateljstvo. Gde se ona lagano zaljubljuje u njega, ali i on ima devojku, i ona ima momka. Samo što ona to ne bi priznala ni za živu glavu, a on ko i svako muško – pa uglavnom pojma nema šta ona prema njemu oseća.

Izlaze svi zajedno, ljubav neverovatna, s tim što drugarica koristi svaku priliku da nasamo saopšti njegovoj devojci – da se on ipak ne ponaša lepo prema njoj, da joj potkopava samopouzdanje, da je pouči kako i da joj skrene pažnju zašto. Da, eto, nije u redu da je omalovažava, da ne sme da mu dozvoli ovo i da treba da prekine ono. Te najbolje drugarice, koje sve znaju i koje su ultra mega giga zanimljive, uglavnom su teška alternativa u svakom životnom pogledu. Čitaj, pojma sa životom nemaju, ali su zanimljive, jer su drugačije. Samo to što je u mladosti zanimljivo, u nekim godinama zove se i – “nije baš sva svoja”.

– Znaš, ja ne znam kako ti trpiš ovog tvog, ipak nije u redu da se tako ponaša prema tebi. Baš je grub i nije u redu. Da je on moj momak… – obično u tom stilu kreću pridike njegovoj sirotoj devojci, koja sluti da motiv za druženje njenog momka i dosadne drugarice nije samo “drugarstvo”, ali se u svojoj skromnosti ne snalazi do kraja.

Obično je njegova devojka, sušta suprotnost, najboljoj drugarici. Koliko je devojka sa obe noge na zemlji, toliko je drugarica u svom univerzumu.

Ova trojka ipak, raspala se na najbolji mogući način. Svako je dobio parče svog kosmosa, shodno tome šta je želeo. “Najbolju drugaricu” kako alternativa i nalaže, život je čarobnim štapićem odveo u nepoznatom pravcu, toliko daleko, da se samo izgubila iz njihovih života. Javila se jedan dan da je otišla na daleko toplo ostrvo, gde je našla sreću sa nekim potpuno levim likom. Ovo dvoje su ostali da SAMI budu srećni, a čestitke sa ostrva stizale su obično za Novu godinu i rođendane, a potom sve ređe i ređe…

E, to se zove božanska pravda. Jer su je se ovo dvoje rešili jednom zauvek.

Tako da, ko god da vam se meša u vezu, uglavnom nije dobronameran, bez obzira šta vam pričao i koliko vam je blizak.

A troje, kako god okrenete, pravi gužvu. Koliko god da su vam oboje dragi, granice uvek postavljate vi, u ovom slučaju VAS DVOJE. To što ste vas dvoje i kako funkcionišete, ne tiče se NIKOG TREĆEG. Koliko god da je drag i dobronameran.

Piše: Ivana Đorđević
Foto: Goran Zlatković, Fabrika Fotografa