Vesela domaćica Gde su nastali naši strahovi od napuštanja

Vesela domaćica
Gde su nastali naši strahovi od napuštanja

Dobar dan 🙂
Da vam šapnem

Kako ste?

Da li vas je u skorije vreme neko pitao kako ste? Onako iskreno, prisutno, značajno, a ne iz kurtoazije, forme radi ili osnovne komunikacije pri slučajnom susretu ili telefonskom pozivu,  iz čistog traćenja vremena. Da li ste sami sebe danas ili u skorije vreme upitali kako ste?

Onako iz dubine duše, naivno, smelo, željni spoznaje sopstvene istine. Ako jeste da li ste odgovorili? Da li ste znali da definišete taj osećaj nezadovoljstva, nedefinisane uznemirenosti, blage anksioznosti ili još što šta toga?

Da li ste znali, jer nismo naučeni da izrazimo svoja osećanja. Niko nam nije rekao da je u redu da osećamo sve što osećamo i da je u redu to izraziti. Mnogo toga su nam govorili i učili nas. Mnogo toga smo morali, trebali jer to je za naše dobro, mada… to je i za dobro svih „nas“, jer divni savez bliske rodbine i komšija, divnih prijatelja neće imati šta da kaže. Svi su zadovoljni. Odrasla jedinka je ispunila tuđa očekivanja. Obavljen je dobar posao!

A da li ste zadovoljni vi?

Zapitajte se jer tu je ključ! Tu je odluka! Ne zavaravajte se! Iako smo tokom odrastanja od nama važnih, dragih, bliskih i značajnih osoba, preuzeli čvrsta uverenja i primili znanja koja nam ne služe, to nije opravdanje, već izgovor. Šta ćemo mi sa tim ako se osećamo kako se osećamo, a ne živimo željeno.

Antistres misao