Naslovna / Kolumne / Aleksandar Filipović / Kolumna Antitabloidno
Toplo more, lake note
Kolumna Antitabloidno Toplo more, lake note

Kolumna Antitabloidno
Toplo more, lake note

Pre par dana je u Vodicama održan jubilarni – deseti „CMC festival“. Jedan je od retkih koji neguje tradiciju druženja izvođača aktuelnih letnjih hitova i novinara.

Ove godine posebno. Leto kao da se vratilo onakvo kakvim ga pamtimo kada smo kao deca slušali pesme „Nadalina“ i „Tvoja barka mala“.

Padala je letnja ali žestoka kiša, cele noći i u velikoj količini, ali je jutro donelo razvedrovanje. I dan na moru bio kao oni tokom kojih smo leti rasli.

Zahvaljujući Želimiru Babogredcu (direktoru „Coratic Records“-a) i njegovom timu, novinari iz Srbije su proveli božanstven tzv. produženi vikend na Jadranu. Sve u stilu stihova Mie Dimšić „Život nije siv“.

Neda Ukraden je velikim hiitom koji „miriše“ na njene stare pesme potvrdila tezu da su pojedini izvođači u najboljim godinama kao „Vino i gitare“. Tome svedoči i uspeh Željka Bebeka, koji je poslednjih meseci najpopularniji u njegovoj solo karijeri. Jer je umeo da pronađe „ono nešto naše“.

Zlatko Pejaković i Mladen Grdović su primeri da pevači za narod iliti „pučki pjevači“ imaju uvek refren više da nam život oboje u veselije tonove, jer, kako kažu „misli svako da je nama lako“.