Naslovna / Dobre priče / Dragana i Ivana
Naše ZDRAVO jutro
Dragana i Ivana Naše ZDRAVO jutro

Dragana i Ivana
Naše ZDRAVO jutro

Autorka i voditeljka emisije Zdravo jutro, Dragana Todorović i Ivana Nastasić, govorile su za naš portal o svom poslu, da li je moguće raditi ga bez stresa i kako izgleda njihovo “lično” zdravo jutro?

Dragana: Budim se rano i prija mi ta jutarnja tišina. Još dok sam u krevetu desetak minuta radim vežbe istezanja i vežbe za ruke i noge, popijem času mlake vode sa limunom i meleme Jove travara. Do tada je kafa skuvana, i bez nje ne počinjem dan. Uz kafu pregledam mejlove, pročitam vesti, a ponekad i par strana knjige Brankice Damjanović “Rukopis moga brata”, koju toplo preporučujem za zdravo jutro. Zatim prošetam kuče, i obaveze kreću.

Ivana: S obzirom na to da imam sina od tri godine koji nas budi rano, moje zdravo jutro počinje već u 7 časova. Na žalost, ne mogu da se izležavam po krevetu, a jako bih volela. Umesto toga skuvam kafu, pregledam poruke, čitam vesti, i to je vreme samo za mene. Nakon toga, spremam doručak i polako ulazim u ritam dana i obaveza.

Dragana Todorović

Dragana Todorović

Nije tako često da se emisija radi na opušten način, kao što se radi “Zdravo jutro”, koje se već godinama emituje na Studiju B. Koji su vaši antistresni načini da snimanje i celokupna realizacija prođu što lakše?

Ivana: Emisiju radimo već punih sedam godina, dobro se poznajemo i mislim da zaista odlično funkcionišemo svi kao tim. Dragana i ja se poznajemo skoro deset godina i to je osoba sa kojom se najiskrenije i najslađe smejem. Sale snimatelj nas često dovede do suza sa svojim anegdotama, tako da ako mogu da kažem, mi se kao ekipa protiv stresa borimo smehom i dobrim raspoloženjem.

Dragana: Volim svoj posao jer je dinamičan, interesantan, a to je već dovoljno da ga radim opušteno. Još kada radim sa ljudima koji su kvalitetni i pozitivni, a uz to i veoma šarmantni i duhoviti, onda svaku stresnu situaciju prevazilazimo mnogo lakše. Tu je mnogo smeha i, što je najvažnije, niko ne radi pod stresom , svako od nas se raduje snimanju i susretu. Pretresemo privatne živote, sumnje, probleme… pravi mali tim.

Da li možete da podelite sa nama najstresniji i najopušteniji momenat/događaj sa snimanja?

Dragana: Ukoliko se uradi dobra organizacija snimanja, ne bi trebalo da bude problema. Do sada zaista nismo imali posebno stresne situacije. A opuštenih i smešnih je bilo  jako puno.

Mislim da ćemo svi pamtiti snimanje  na moru pre nekoliko godina kada smo pripremili najave za tri nedelje i vetar nam je odneo sve papire. Mi smo se petnaest minuta smejali, mogu slobodno reći, plakali od smeha na plaži… a neko bi verovatno poludeo. Mislim da je najvažnije da shvatimo da je stres nepotreban  u bilo kojoj životnj situaciji. Ono što mogu da promenim menjam, ono što ne mogu, prihvatim.