Milica Dupont
Govorite i izgledom i pogledom i rečima

Na ovim prostorima sve više postajemo svesni važnosti onoga što ne govorimo samo rečima već i pokretima i položajem tela. I želimo da naučimo kako da prepoznamo istinsko „ne“ dok nam neko izgovara „da“. Posebno kada su u pitanju poslovni razgovori.

Prilika da ponešto naučimo i spoznamo značaj verbalne i posebno neverbalne komunikacije ukazala nam se nedavno u Beogradu. Na jednom od besplatnih predavanja gost-predavač bila je Milica DUPONT.

Ona je diplomirala glumu na Akademiji Umetnosti u Beogradu, a specijalizirala na L’ecole Internationale de mimo-drame Marcel Marceau u Parizu. Milica je specijalista za neverbalnu komunikaciju.

Milica Dupont i decaRođena je u Frankfurtu, odrastala u Beogradu, danas živi u Luksemburgu. Tamo se bavi – arhitekturom prvenstveno, a ono najvažnije – ona je majka troje dece, s kojom beskrajno uživa. Žena je zanimljive biografije, inspirativne da pokrene i druge da ne prestaju da uče, menjaju se i prilagođavaju, a time prate a ne odustaju od svojih snova i želja.

Pitamo Milicu šta je bilo ono što je najviše privuklo toj dramskoj umetnosti.

„Pre bih rekla da je gluma došla meni nego ja njoj. Bila sam dete ogromne mašte, velike energije, sve me je zanimalo. Neminovno je bilo da počnem amaterski da se bavim glumom. Otkrivajući je, jednostavno sam se zaljubila u mogućnosti koje pruža. Gluma, to su putovanja kroz epohe, drzave, kulture, gluma nema granice, možete promeniti uzrast, stalež, zanimanje, karakter, pol, religiju – sve postaje moguće.“

Par godina kasnije, upisala je studije glume. Diplomirala, specijalizirala u Parizu, a zatim je posao odveo u Luksemburg. U narednim godinama je živela i u drugim evropskim državama, ali na kraju odlučila da se vrati u Luksemburg gde i danas živi. Kaže da je to divna, mala zemlja koja pruža mnogo mogućnosti, i Milici najlepšu, spregu germanske discipline i organizacije i latinskog uživanja i neposrednosti.

Pages: 1 2 3