Marija Hudolin Marijin grumen magije

Marija Hudolin
Marijin grumen magije

Marija Hudolin, rođena u Sarajevu, sa trenutnom adresom u Skoplju. U Americi je završila studije ekonomije, magistrirala odnose s javnošću u Beogradu. Poznata je kao pratilja Miss Sarajeva za vreme rata i iz istoimenog spota grupe U2 i Pavarotija. Kada je postala majka, karijeru je stavila po strani i postala full time mama. Otvorila je blog o majčinstvu Motherhudolin u kojem piše srcem o svemu: iskustvu rađanja, podizanju mladih ljudi, strahovima, nesigurnosti koja ova vrsta odgovornosti nosi. Priča o svemu što je čini sretnom ženom. Sada radi na novom projektu Weboo, healty lifestyle ideji, koja će objediniti sve postulate zdravog načina života.

Kako izgleda prosečan dan majke sa četvoro dece?

Ponekad su jutra ispunjena žurbom dok grickam tri zalogaja tosta tražeći rasparenu cipelu kako bi svi stigli na vrijeme u školu, a neka jutra su bla­ga i spokojna dok pravimo palačinke natenane. Jer ponekad ono što nam je potrebno nije ono što moramo učiniti po rasporedu. Ono što sam naučila je da bez obzira koji je dan, praznik ili pri­lika, mi možemo stvarati sopstvene male ritua­le samo zato što smo zajedno i unosimo jedni drugima sunce u život. Mnogo je stvari koje me određuju i biće ih još koje će me sačinjavati, ali nijedna od tih stvari neće biti moja omiljena – da budem njihova majka.

U kom duhu vaspitavate decu suprug i ti?

Nadam se kada se naše djevojčice vrate kući, već odrasle, da će se igrati s mojom šminkom i krišom isprobavati nakit samo da bi ga tiho vra­tile u kutiju. Nadam se da će se naš dječak, kada se vrati odrastao i snažan, raspitivati o uspome­nama u ramovima koje vise na zidu. Nadam se da će nas poljubiti na rastanku, a onda se vratiti po još poljubaca jer jedan nije bio dovoljan. Ono čemu se iskreno nadam, dok gledam svoju odra­slu djecu, jeste da će nam vjerovati, zaista vje­rovati, kada im kažemo da su predivni na svaki mogući način.

Koliko vremena imaš za sebe i svoj po­sao – blog koji vodiš, instagram pro­fil @marijahu koji ima trenutno 27,9k. U kom pravcu gradiš svoju priču?

Učim svakoga dana da je potrebno predano ra­diti na sebi kako bih postala (i ostala) osoba u koju želim izrasti. Čitati mnogo, razmjenjivati iskustva, dijeliti nježnost, nadrastati sebe. Misao o mojoj porodici je misao o onom najljepšem u mom životu. Želim biti prisutna. Želim iskrene razgovore bez čavrljanja. Želim praviti kolače i praviti istinske pomake. Imati britak um i odri­ješit jezik kad zatreba. Šetati, plesati na kiši, stvarati umjetnost, voditi ljubav, plivati u okeanu. Rizikovati, griješiti, postavljati pitanja i iznova po­kušavati. Voljeti bezuvjetno. Opraštati. Naučiti pustiti ono što boli. Nekad sam žena s nehajnom punđom koja pjevuši omiljenu pjesmu, a nekad su jagodice prstiju zauzete u sjedinjavanju dječi­jih čarapica. I to je sasvim u redu, jer sam drugim danima fantastična frizura, besprijekorna suknja i salonka. Tihi posao mame često prolazi neo­paženo i baš zato moramo raditi na sebi kako bi bile ostvarene i zadovoljne.

Tvoja kampanja „Mi znamo važnost porodice“ ističe ono što polako ne­staje. Pred odlazak iz Beograda na­pravili ste fenomenalan spot. Poro­dica na prvom mestu, pa sve ostalo.

Vjerujem da možemo sagraditi vrelo radosti ugnježdeno u nama, čineći stvari tek znatno ljep­šim nego što zaista jesu. Ovo je tajna koju zabo­ravimo: radost nam se ne daje olako.

Porodica je ono jedro koje nas vodi kroz okean života, sušta radost i pokretačka snaga. Suprug i ja ćemo se uvijek truditi da naša međusobna ljubav bude lijep primjer djeci o onome što želi­mo za njih. Porodica je čuvar srca i uspomena. Porodica je ljubav koja je glasna, nježna, svepro­žimajuća, vječna.

Piše: Mia Medaković – Topalović
Foto: privatna arhiva

Preuzeto sa sajta: Refresh Your Life https://ryl.rs/
Širi intervju možete da pročitate na linku: https://ryl.rs/marijin-grumen-magije

Antistres misao