Allure Palazzi Kotor Bay

Mesto za pamćenje u Dobroti
Očaravajuće spajanje mira i hedonizma

U Boki se nekako osećate ušuškano. Kao da vas sa svih strana grle litice i brdašca, a pred vašim očima je uvek plavetnilo koje sve čini jasnim i otvorenim.

Poseta Boki Kotorskoj je za nas nekolicinu novinara i fotografa, ovog puta bila zaista nešto posebno.

Hotel sa pet zvezdica.

Sa Hotelom Allure Palazzi Kotor Bay by Karizma Kotorski zaliv je dobio potpuno drugačiju dimenziju. Luksuznu i glamuroznu.

U živopisnom predelu mesta Dobrota luksuzna arhitektura hotela se potpuno uklopila u okruženje, svojom elegancijom i svetlom fasadom donela je ovom delu Kotorskog zaliva posebnu svežinu.

Gosti iz svih delova sveta izabrali su ovo mesto za svoj odmor, možda prvi put u Crnoj Gori. Hotel ima i svoju plažu, na mestu gde izgleda da je to gotovo nemoguće. U panorami sa terase hotela, gde se uživa i u jutarnjim, i u večernjim časovima, plavetnilo bazena stapa se sa morem.

Resort poseduje 86 premium soba, 10 vila sa pristupom na privatnu hotelsku plažu i tri luksuzna apartmana koji oduzimaju dah. Uz prelepi pogled na zaliv, gosti se osećaju kao da su smešteni u mirnom utočištu kojem nikakav stres ne može da priđe.

U okviru hotela postoji i spa centar i prvoklasna teretana za goste kojima su potrebni dodatni sadržaji.

Posebna pažnja posvećena je gastronomskom meniju koji „dotiče” španska i italijanska kuhinja. Kombinacija zanimljivih ukusa i vrhunskih vina ovom mestu daje poseban senzibilitet a uživanje na terasi sa pogledom na more, bilo da je jutro ili veče, na ovaj način je kompletno.

Nekada odmoru treba dodati i dozu dinamike, pa je prvi izbor grad van vremena – Kotor, koji se nalazi na samo nekoliko kilometara udaljenosti, a nešto dalje i Porto Montenegro, Perast, Risan, Gospa od škrpjela…

Inače, Hotel Allure Palazzi Kotor Bay je deo grupacije Karisma Hotels&Resorts, jedne od vodećih svetskih kompanija u oblasti hotelskog menadžmenta. I zasluženo je deo Karisme kao potpuno antistresno i harizmatično mesto.

Tekst: Jasmina Stefanović
Foto: Marina Manga