Naslovna / Dobre priče / Lepota stečena godinama
Sestre u dosluhu sa prirodom
Lepota stečena godinama Sestre u dosluhu sa prirodom

Lepota stečena godinama
Sestre u dosluhu sa prirodom

Danas su im životni snovi sasvim drugačiji a nekada je to bio zajednički san da proizvode prirodnu kozmetiku. San koji su uspele da ostvare. Naše sagovornice, sestre Jelena i Jasna Hajduković, vlasnice brenda Sabi Handmade, želele su da stvore sasvim drugačije proizvode od onih koji su u to vreme mogli da se nabave na tržištu, ne samo po kvalitetu, već i po ceni.

– Oduvek nas je privlačila priroda, a samim tim i prirodna kozmetika, ali nas je uglavnom odbijala previsoka cena proizvoda na našem tržištu, kao i činjenica da mogu da „sede“ na rafovima i po nekoliko godina a da se ne pokvare. Tako je naša kozmetika proistekla iz ljubavi prema prirodnom i jednostavnom pristupu nezi kože.

Radeći u svom salonu lepote, kažu, osetile su da nešto nedostaje. Jednostavnost!

– Ne možemo naglasiti tu reč dovoljno jer smatramo da nega lica i tela ne bi trebalo da oduzima ni previše vremena, ni previše novca. Želja da se stvori nešto od neprerađenog bilja i čistih, hladno ceđenih biljnih ulja, koje nam je sama priroda podarila, pretvorila se u posao.

Tako je nastao brend specifičnog naziva Sabi koji na japanskom znači “lepota stečena godinama”.

Koji je bio vaš “okidač” da napravite sopstveni brend?

Sve je počelo od prvog, probnog dezodoransa koji je oduševio porodicu i prijatelje. Kako je raslo interesovanje među porodicom, prijateljima i poznanicima za naše „mazalice“, došle smo na ideju da pružimo i drugima priliku da osete dar prirode na svojoj koži.

Šta vas lično najviše inspiriše u vašem poslu?

Na prvom mestu priroda! Kada zakoračite u kompleksan svet kozmetologije zasnovan na moćima prirode, svaki put se iznova prijatno iznenadimo kada shvatimo da sve što nam je potrebno za negu se nalazi svuda oko nas. Na drugom mestu, inspiracija dolazi od zadovoljnih kupaca. Često nam se javljaju, prijatno iznenađeni da prirodna kozmetika ima takav uticaj na njihovu kožu, da to moraju sa nama da podele. Dešava se da dobijemo i savete, preporuke o proizvodima koje bi voleli da vide u našem asortimanu ili kako da određeni proizvod poboljšamo… Izuzetno nam mnogo znači kada čujemo da su zadovoljni našim proizvodima, da im izuzetno prijaju sastojci i da nas bodre da samo tako nastavimo našu priču. Na kraju težeg dana to nam obnavlja energiju i pokreće u pozitivnom smeru.

Njihovi omiljeni proizvodi

Njihovi omiljeni proizvodi

Koje su prednosti a koje mane raditi sa bliskom osobom, sestrom?

Sve zavisi od odnosa koji imate sa bliskom osobom. Nas dve se jako lepo slažemo tako da svakodnevni rad zajedno funkcioniše dosta dobro. Po nama, jedna od glavnih prednosti je sloboda govora, mogućnost da se izrazite onako kako želite, bez razmišljanja kako će to biti prihvaćeno ili protumačeno, kao što bi bio slučaj sa recimo nadređenim ili kolegom na nekom drugom poslu. Svakoj od nas se desi loš dan ali, na sreću, nikad u isto vreme, pa jedna drugu bodrimo. Bude tu i neslaganja koja brzo prevazilazimo i nastavljamo osnažene. Da budemo iskrene, u našem slučaju, ne vidimo mane zajedničkog posla.