Naslovna / Dobre priče / Tatjana Mišković
PAPIRNI BUKETI STVORENI IZ LJUBAVI
Tatjana Mišković PAPIRNI BUKETI STVORENI IZ LJUBAVI

Tatjana Mišković
PAPIRNI BUKETI STVORENI IZ LJUBAVI

Dekorativno cveće od papira je trend koji se i kod nas polako širi i zauzima svoje mesto kao ekološka zamena rezanom cveću. Izrada ovih zanimljivih ručno rađenih kombinacija je za Tatjanu Mišković, autorku brenda Vasilissa, najpre predstavljala hobi i veliku strast, ali se iz toga razvio i lep biznis

Tatjana Mišković je dvadeset godina živela u inostranstvu ali je u nekom trenutku poželela da se vrati u svoju domovinu. Međutim, iako po profesiji ekonomista, nije ni slutila da neće moći da pronađe posao u struci.

Pošto nije osoba koja se lako predaje Tatjana je počela da pravi dekorativno cveće od papira, tehniku koju je naučila u jednoj radionici u Švajcarskoj. Nešto što je uglavnom doživljavala kao hobi i način da se opusti polako je počela da pretvara u biznis. U celu priču se uključio i suprug Vladimir tako da su oboje u ovom poslu pronašli neograničenu inspiraciju.

Vasilissa

Svaki buket ima svoje ime, unikatan je i upisan u knjigu pod svojim brojem koji je i na kartici buketa. Naime, pre nego što napravi buket Tatjana obavezno porazgovara sa onim ko ga naručuje, o tome šta želi, koja su njegova ili njena očekivanja – pa tek onda počinje da ga kreira.

Tatjanina mama, koja je poreklom Grkinja, izabrala je nesvakidašnji naziv za ovaj brend.
– „Vasilisa“ na grčkom znači „kraljica“ a moja želja je da se svako ko dobije ovaj buket oseća baš tako – kraljevski, veličanstveno, oduševljeno, ushićeno… Upravo se tako i ja osećam stvarajući ih“, kaže naša sagovornica i zaključuje – Celokupno moje zadovoljstvo i ljubav utkani su u ove latice, cvetove i bukete…

Tekst: Lana Petrović