Naslovna / Dobre priče / Festival za mlade “I AM”
Otključajte skrivene talente
Festival za mlade “I AM” Otključajte skrivene talente

Festival za mlade “I AM”
Otključajte skrivene talente

Dva dana vikenda, 9. i 10. juna, održaće se jedan drugačiji festival za mlade pod nazivom “I AM”.

Ivana Dejanović je promoter festivala i za naš portal je ispričala širu priču o tome koja je ideja i misija festivala.

  • Misija, a ujedno i polazna ideja je je drugačiji pristup mladima od onoga sa kojim smo se do sada susretali. Dakle, da mladi priđu mladima, da im osim klasičnih predavanja pričaju o svojim iskustvima, problemima i dilemama tog doba, da iz prve ruke čuju kako je to zaista studirati, pomerati granice, boriti se za ono u šta veruješ, pomoći nekome radi same pomoći, a ne koristi, i slično. MISIJA je promena suštinskog načina razmišljanja, ne samo po pitanju jedne teme ili problema, već generalno. Ako promenite način na koji mladi razmišljaju, već ste postigli veliki uspeh, a dela će kasnije proizaći sama iz toga.

Dobrodošli su svi koji žele da rade na sebi, oni koji neprestano teže nadgradnji i novim saznanjima. Dobrodošli su i oni koji žele nova poznanstva i iskustva. Oni koji cene iskrenu i otvorenu komunikaciju, kao i oni koji su možda trenutno na klackalici i misle da bi im ovaj festival pomogao u donošenju novih odluka. Generalno, dobrodošli su svi otvoreni kreativci, pozitivci, vredni i ambiciozni ljudi.

Kako si ti “ušla” u ovu priču s’ obzirom da još uvek studiraš, a već vodiš veći deo marketinga?

  • Verujem da je za to zaslužan dobar tajming, bar donekle. Posao mi je ponuđen više kao predlog, ja sam ga bez razmišljanja prihvatila, jer mi se polazna ideja jako svidela. Ali pozitivna radna atmosfera i međusobna motivacija između nas u timu su ono zbog čega sam ostala i to je ono što prvo istaknem kao retku vrlinu u današnje vreme. Jer, bez obzira na to što sam najmlađi deo tima, ipak je neko prepoznao nešto dobro i kvalitetno u meni i pružio mi priliku, koju sam ja itetako, nadam se, opravdala. Marketinški deo je nešto što meni prirodno leži, to studiram, i to iskreno volim. Kada imate kvalitetan proizvod koji želite da pokažete svetu (u ovom slučaju je to Festival) a još i istinski verujete u njega, sve ostale ideje i rešenja sama dolaze. Kad na to dodate i činjenicu da kolege veruju u vas, koliko i vi u njih i daju vam svu kreativnu slobodu, prosto je nemoguće da se posao ne završi dobro i sa izvanrednim rezultatom.

Šta bi ti poručila mladim ljudima?

  • Poručila bih im da pre svega veruju u sebe! Da se ne plaše da zakorače u nešto novo. Da se fokusiraju na ono u šta veruju. I da grizu, i da se bore sve dok prvenstveno oni sami ne budu zadovoljni time. Sopstveno priznanje i zadovoljstvo su osnova za sreću. Kada to postignu okolina će ih lako prepoznati kao kvalitet koji se izrodio iz potencijala. Pre nego što donesu neku odluku, neka stanu i poslušaju šta im onaj unutrašnji osećaj govori, on vas retko kad prevari. “Negujte i uživajte u svojoj mladosti, ona je divan period. Vreme kada se najviše može, kada ništa nije teško.”

Koje predavanje na festivalu bi ti volela da posetiš lično, odnosno koje od srca preporučuješ?

  • Sva su zanimljiva na svoj način, ali ono koje bih gotovo sigurno izdvojila i sa puno pažnje slušala je predavanje koje će držati Marija Stevanović na temu „Relax Teen“ programa, jer nisam ranije imala prilike da se upoznam sa temom koju će ona predstaviti. Tako da su radoznalost i zanimljivo ime teme prevagnuli ka tome da ipak kažem da je to neki moj lični favorit.

Festival će se održati 9. i 10. juna u prostorijama Share Square u Beogradu, Koče Popovića 4. Zašto naziv „I AM“?

Cilj festivala je da upoznate sebe, otključate svoje skrivene talente, a ono što vas muči pretvorite u svoj najveći adut. Predavači su najrazličitiji ljudi iz oblasti psihologije, zdravsta, ekonomije, tehnologije, komunikologije koje spaja ista vizija, euforija i radost da sa vama podele svoje priče i znanja. Više na http://festival-iam.com/

Zabeležila: Lana Ilić
Foto: privatna arhiva, I AM