Naslovna / Dobre priče / Teodora Pavlovska
Muzika je samo ogledalo selfomanije
Teodora Pavlovska Muzika je samo ogledalo selfomanije

Teodora Pavlovska
Muzika je samo ogledalo selfomanije

Mlada srpska kantautorka koja živi i radi u Njujorku, Trodora Pavlovska, boravila je nedavno u Beogradu i za naš portal govorila  o svojoj pesmi “Nema limita” koja je letos, u izvođenju pop pevačice Nikolije, zapalila ceo Balkan.

Teodora Pavlovska1Teodorina pesma “Nema limita” je već prvog dana imala milion pregleda na Youtube-u, a do danas je osvojila više od 25 miliona simpatizera, stotine hiljada lajkova i vrlo pozitivnih komentara.

Koja je tajna uspeha ove vrlo avangardne numere?

Mislim da je publika na Balkanu prepoznala vrlo uspešan mix novih muzičkih trendova koji se razvijaju u Americi i Engleskoj, sa upečatljivim etno motivima Balkana. Trudila sam se da baš to postignem jer je ista mešavina sada okvir mog života. Poseban šarm svemu dala je i činjenica da je aranžman za zurle producirao moj najbliži saradnik i kolega sa Berklija Džerard Barnes odnosno njegova muziča kompanija Arktkt Publishing LLC.  Džerardu su zvukovi zurle, tradicionalnog  balkanskog zvuka, bili novi i on je očigledno u njima uživao. Naravno pravi začin pesmi dali su i Atelje trag koji su radili aranžman i spontan i vrlo originalan šarm s kojim je Nikolija otpevala pesmu, ali i spot koji je radio odličan filmski režiser Nemanja Čeranić.

Tekst pesme, a posebno refren  je u nekim delovima provokativan i mladi ga citiraju po netu, pevaju ga kao himnu?

Reči za “Nema limita” pisali smo ja i srpski tekstopisac Đorđe Đorđević. Delove koje sam ja radila pisala sam s namerom da pesma postane i opstane kao generacijska pesma. Stihovi  govore i o nekom jazu generacija, o spoznaji mladih da ih roditelji i nastavnici ne razumeju jer oni pripadaju sada već nekom sasvim drugom svetu, drugoj svesti koja je potpuno izmenjena tehnološkom ekspanzijom, internetom i lako dostupnim informacijama.