Naslovna / Dobre priče / Ksenija Kuljača
OPUSTI SE I UŽIVAJ UZ… ŽENU KOJA ŽIVI SVOJ SAN
Ksenija Kuljača OPUSTI SE I UŽIVAJ UZ… ŽENU KOJA ŽIVI SVOJ SAN

Ksenija Kuljača
OPUSTI SE I UŽIVAJ UZ… ŽENU KOJA ŽIVI SVOJ SAN

Nekadašnja učenica srednje muzičke škole Kosta Manojlović, na odseku za klavir, horistkinja Beogradskih madrigalista i Belkanta danas, između ostalog, uči neke nove klince pevanju. I to u prvoj rokenrol školi za decu kod nas, Master blaster studiju

Kako je ovu damu čiji glas vam je dobro poznat, upornost, vizualizacija i jasno postavljanje ciljeva dovelo od učešća u emisiji „3K dur“, pre 15 godina? A zatim i do vokala za popularni džingl za jedan gradski radio (da, svi ga znate, a u njemu je pevala: “Opusti se i uživaj…“ u duhu svog životnog stila i načina postojanja).
Ksenija Kuljača Dragović je prava antistres umetnica Beograda, koja radi kao tekstopisac, autor, producent, prateći i studijski vokal, sprema solo numere…

Vizualizovala sam sebe na sceni pored njih. Hoće li muzika biti njen život ili će nastaviti da plovi ka svetu profesure, bila je njena dilema dok je studirala istoriju na Filozofskom fakultetu u Beogradu.
– Gledajući emisiju na Trećem kanalu „3K dur“ razmišljala sam da je možda to moja raskrsnica, donela odluku da se prijavim, vidim kako se mikrofon i ja slažemo, prija li mi scena i da li i ja prijam njoj. Tako sam razmišljala i zamišljala, imala jasnu vizualizaciju u glavi – da su uz mene dok nastupam u emisiji muzičari iz „Nevernih beba“. Izgleda sam to dobro odradila jer, vizualizacija se preslikala u stvarnost. Tada sam ih upoznala, a par dana kasnije usledio je poziv za studijska snimanja i saradnju i s njima i s mnogim drugim popularnim izvođačima i bendovima.

Bavljenje ovom vrstom muzike ponekad je stresno. Ksenija kaže da se prilagodila takvom načinu života jer zaista živi to što radi.
– Priroda mog poziva je takva da se i odluke i pozivi za saradnju dešavaju iznenada. Organizam treba spremiti na to da svaki dan može da donese novi izazov i priliku, ali isto tako i da postoji mnogo dana koji mogu proći u nekom praznom hodu. Takve dane koristim za rad na sebi. Muzikom se bavim od jutra do sutra, komponujem, radim na interpretaciji, tehnici disanja koja je jako bitna, i na te dane gledam kao da dragocenu pripremu, kao što se sportisti spremaju za olimpijske igre.

Ksenija Kuljača txt

Resetuje sebe jogom, šetnjama i trčanjem po prirodi

Joga kao način spoznaje o sebi. Jogu voli i redovno je vežba, smatra da pomaže da sazna šta u sebi ima, i mentalno i fizički.
– U 21. veku smo zaboravili da koristimo svoje udove, naše telo. Mene je joga vratila prirodi, što mi je bilo dragoceno jer, kako je bioritam pevača poremećen zbog nastupa noću, prirodni balans se rušio. Danas, pored joge, volim da šetam po prirodi, trčim, i tako se resetujem.