Ivana Kuzmanović Sve u mom životu je pronašlo svoje mesto

Ivana Kuzmanović
Sve u mom životu je pronašlo svoje mesto

Promena se ne dešava čitanjem – ona se događa primenjivanjem onoga što je napisano, beleži Ivana Kuzmanović u jednom od svojih poslednjih izdanja – Knjizi ličnih promena. I ona sama godinama je učila i koristila različite tehnike sa ciljem da obogati svoj unutrašnji svet i pronađe suštinsku sreću za kojom svi tragamo. U nekom trenutku, iskustva koja je nosila sa sobom, poželela su da idu dalje, da utiču na živote i drugih ljudi. Ivana ih je sistematizovala u Emocionalno energo terapiju i transformaciju (EETT) – tehniku koja na jednom mestu, s jednim terapeutom i u okviru jedinstvenog programa pruža psihološku, koučing i energetsku asistenciju.

– Uz EETT se dolazi do korenitih i trajnih promena, načina i strategija za ostvarenje željenih situacija, osećaja nezavisnosti, slobode i ljubavi. Tokom celog procesa prisutna je energetska podrška što obezbeđuje potrebnu energiju, odlučnost, volju i snagu.

EETT  je otvoren sistem u koji se svakodnevno implementiraju nova znanja i dostignuća psihologije, koučinga i kvantne fizike. Ima individualan pristup klijentu, i ne robuje definicijama i pravilima već, poštujući etiku i nauku, u prvi plan stavlja subjektivni osećaj klijenta. Nastajala je kroz višedecenijsko iskustvo u ličnom radu i radu sa klijentima, a kao proizvod traženja najadekvatnijeg pristupa koji ima kapacitet da pokrije osnovne segmente ličnog razvoja: mentalni, psihološki, telesni, duhovni i energetski, objašnjava naša sagovornica.

Prva generacija učenika završila je seminar sastavljen od pet modula, a u toku je upis za polaznike druge generacije EETT, kao i osnovne godine ličnog razvoja i obuke za koučeve. Šta je najizazovnije u tome kada se znanje prenosi drugima?

– Ova tehnika jeste proizvod svih mojih znanja, veština, edukacija, iskustva i ličnog tragalaštva i stradanja. Nakon mnogo godina sve je pronašlo svoje mesto, kako u mojoj glavi, tako i u mom srcu, kako u radu s klijentima, tako i u svakodnevnom životu koji živim.