Naslovna / Kolumne / Ivana Đorđević / Šta ženi koja se naoštrila na prvi sex
muškarac nikada ne sme da uradi
PRELAZNA OCENA
Šta ženi koja se naoštrila na prvi sex muškarac nikada ne sme da uradi PRELAZNA OCENA

Šta ženi koja se naoštrila na prvi sex
muškarac nikada ne sme da uradi
PRELAZNA OCENA

“Mogao je barem da se javi! Da se organizujem drugačije! A ne da očekujem od njega da se vidimo, kad on nije u stanju ni da se javi! Popili smo tri kafe i sve je delovalo ok, ali sad stavljam tačku!”

Ovim rečima nesvesno se survao u propast udvarač moje drage drugarice, ni ne slutivši koliko je ta propast duboka. Ne znam da li ste primetili da smo čitav život okruženi nekim očekivanjima. Od ljudi, od okolnosti i od toga kako bi trebalo da izgleda dejt, kafa, seks…
Detaljnim, ali vrlo opreznim istraživanjem sleda stvari, zaključih da je nesrećnik bio na pragu da ima prvi seks sa mojom drugaricom, ali da se trenutno vozi po tankom ledu. Ljuta kao osica, neće da čuje za njega, jer je otkazao viđanje.

Pokušavam da odbranim sirotog čoveka, koji je potcenivši ženski bes zbog izneverenih očekivanja, iskreno rekao da “nije za viđanje” jer je u bajatom raspoloženju. Pokušavam da spasim čoveka, da ga ova moja u besu ne ubije! Jes’ da ga ne bi ubila zapravo, ali kad bolje razmislim da je u stanju da uživo čuje koliko je ljuta, bojim se da taj pretekao ne bi.

Odbrana našeg nesuđenog zeta ide traljavo, jer kad ženi koja se naoštrila na sex muškarac kaže da nije raspoložen, bolje da nađe kamen ispod kog će da se sakrije! Kod žena sam čin sexa nije prosta radnja. A, ne! To je složen misaoni proces koji kreće još od tog prvog pogleda i iskre koja se zapali na pomisao kako bi to izgledalo… Žena ima čitav scenario gde bi i kad i kako to trebalo, pa koji veš obući… I kad taman da dođe do realizacije, taj baja to nehotice otkaže. Ne treba onda da se čudi što ta žena ima poriv da ga pregazi, pa da se vrati još jednom i u rikverc!

Nisu sve žene, niti svi muškarci isti. Pokušavam da spasem jadnog čoveka koji nije svestan besa moje drugarice. Objasnih da je taj sex i kod muškaraca složen proces i da kad im nije do toga – treba ispoštovati s razumevanjem.
Jao, kad ciknu na mene! Vidim da je đavo odneo šalu i sabrah se taman toliko da joj kažem da kad nešto ne može da promeni, može samo da se sa tim pomiri. Ili da se pojede. Realno, sad ne mogu da se vide, a kad bude mogao – videće se. Ako njoj tad bude do toga. Jer se ni žena ni vino ne ostavljaju dugo. Vino se greje, a žena se hladi. Od besa će se ohladiti sigurno. Al’ ne bi valjalo i da je volja za njim napusti.
Tako da realno sve što se dešava prvi put… treba uzeti s filozofskim mirom i bez prevelikih očekivanja. Vidite, šta se ovom našem zetu dogodi. Ne znam jel’ svestan u kakvoj je nemilosti, ali od sveg srca ću se založiti da bude amnestiran. Jer ako uspe ovaj izostanak da opravda, velike su šanse da dobije prelaznu ocenu. A ako izgura godinu… biće od njega zet.

Tekst: Ivana Đorđević