Naslovna / Kolumne / Dragana Pavliček / Tehnike samopomoći
Dva jednostavna načina da saznate svoju unutrašnju istinu
Tehnike samopomoći Dva jednostavna načina da saznate svoju unutrašnju istinu

Tehnike samopomoći
Dva jednostavna načina da saznate svoju unutrašnju istinu

Svi mi smo bića koja su u toku svog životnog puta stekla razne mentalne predstave ili uobrazilje, drugim rečima uverenja. A to ima još veću važnost i vrednost samom činjenicom da nam od tih verovanja zavisi kvalitet života. Jer ta uverenja su naša istina.

Naše telo je produžetak našeg Uma i svakako je veoma dobro ogledalo koje ukazuje na kvalitet naših uverenja. S obzirom da su ljudi skloni da sami sebe lažu, često zbog tih laži ne menjaju ono što bi mogli. Jer, da bismo bilo šta promenili, prvo moramo biti iskreni, imati jasnoću, pa tek onda znati šta menjamo i kako. Telo kao prirodni energetski kanal Uma, ukazuje nam na naše slabosti tako što ne dobijamo telesnu energiju ako lažemo.

Da biste proverili tu svoju snagu ili slabost, istinu ili laž, prvi način može da bude Oring testom: spojite kažiprst i palac i jako stisnite, a onda kažiprstom druge ruke, na potvrdnu tvrdnju, probajte da razdvojite ta dva prsta. Obično se proba prvo na svom imenu.

Kažete: „Ja se zovem… (vaše ime)„… I videćete da stisak ne popušta.

Onda to isto uradite, ali recite nečije tuđe ime: “Ja se zovem…(kažite neko drugo ime)“. Tada će stisak vaših prstiju da popusti i oni će se razdvojiti. Sve ovo je, naravno, mnogo lakše kada radi neko ko se bavi ovom tehnikom.

Srećom, postoji jedna jednostavnija metoda koju sam davno dobila životnim iskustvom. Veoma je laka za primenu i svako ko se malo opusti ili bude strpljiv može da je proveri.

Sedite, opustite se i ispružite ruke ispred sebe. Držite ih ravno sa ramenima, dlanova okrenutih jedan prema drugom. Onda zamolite za odgovor. Recite ovako:

„Ako je ovo istina neka mi se spoje ruke, a ako nije neka se ruke razdvoje.“

Onda kažite: „Ja se zovem…(svoje ime).“ I ruke će krenuti da se spajaju. A onda kad se dlanovi spoje, vratite ih u početni položaj i izjavite:

„Ja se zovem…(neko drugo ime, koje nije vaše)“, i videćete da će se vaše ruke razdvojiti.

Ako vam ovo ne uspeva, držite ruke pet minuta tako ispružene ravno sve dok se ne umorite, pa tek onda ponovite postupak.

Sa ovim možete dobiti jasnoću o tome šta je vaša unutrašnja istina, gde vam ne ide, u šta verujete i ako vam to ne služi, postoje mnogi načini da to promenite. Neka vam bude zabavno, uzmite papir i olovku i zapišite šta ste otkrili, koje su vaše istine. Možete i da zapišete šta želite da saznate. Ovim postupkom dobićete odgovore, a to vam je pola puta do ostvarenja promena kojima težite.

A kako se menjaju uverenja, kako izmeniti slike uobrazilje koje dovode do neželjenih iskustava – to je već druga priča…

Zato vas pozivam da dodjete na moju radionicu u Beogradu 19 . maja. 2018. (Ul. Jagićeva 5, kod Đeram pijace, ulaz iz Muzičke škole). Dođite da vas podučim kako se menjaju uverenja, kako da ostvarujete i radosno kreirate svoje želje.

Tekst: Dragana Pavliček, hipnoterapeut
Foto: MaxPixel