prvi seks

Kolumna
Šta će ON da misli o meni?

Kad je vreme za prvi seks?
Danas me par meni dragih devojaka obavesti da je treći dejt taj broj kada jel’te treba da – imate prvi seks. Stadoh u čudu da brojim. Da li sam umela da poštujem to pravilo, u čudu ne mogadoh da se setim tačno? Pre svega što pravila ako mene pitate – nema. Retko pričam svoja iskustva, iako imam šta da kažem.

I pošto sam jel’te rekla šta sam imala, razvismo diskusiju. Prenosim vam delić sa lica mesta.
– Dobro, a što se čeka treći dejt?
Kažu mi uglas – da ne treba odmah, šta on misli, odmah za ruku – pa u krevet!
– Pa u krevet nego kako! – čuo se liberal sa drugog kraja stola.
– Dobro, a kad ste vas dvoje?
– Pa treći put!
– Eto vidiš!!!
– Samo zato što nismo imali gde prva dva puta…

Razvi se tu debata za i protiv i kad bi jel’te najbolje bilo da devojka popusti pred njegovim navaljivanjem. Mislim, ona sve kao neće, a on sve kao treba da bude uporan. Jer taj uporan je valjda jači od onog što je lep, ako me pratite.
Nađoh sebe u debelom razmišljanju, da li je to taktika i šta ta taktika donosi i počeh da se smejem sama sa sobom.

Shvatam ja da ima tu koječega. Nekada je taktika slažem se, nekada je slatko iščekivanje, ima tu svega i svačega, nije da nema. Ali nekako to smo brojali kad smo imali šesnaest godina, dok još nismo poznavali svoje telo i kako hemija radi. Ako mene pitate, ne čekajte ništa! Radite sve što vam se radi, kada vam se radi. Šta će ko da misli i kako će nešto da izgleda… debela je filozofija, za jednostavnu stvar kakva je ljubav.

Ima tu malo tog kulturološkog zatucavanja, još iz doba moje babe, šta sve jedna devojka treba i šta nije poželjno. Pa tako dođosmo do toga da ona treba da okleva, da bi je taj jurio, jel’te? Jao, sve znam ko’ velika!
Pa treba da se pravi što više fina i da trepće, treptanje je jako važno, sve nešto da se ustručava, jer finoća je takođe od ključnog značaja, kako devojka, a da nije fina?

Onda vas nauče da kad je devojka energična i sposobna, sve nešto treba da se pravi smotana i neuka i da kad je muškarac dotakne po mogućstvu da iskolači oči na njega i da kaže obavezno – da je pre njega imala samo jednog!
Jer zamislite šta će on da pomisli, ako ona pristane odmah.
Što bi rekla jedna – može da misli šta god hoće, od sad pa nadalje i ubuduće.

Pages: 1 2