prvi seks

Kolumna
Šta će ON da misli o meni?

Sreća pa mi je baba za svoje vreme bila vrlo trezvena, jasna i konkretna. Njoj je recimo pre šezdeset i kusur godina, kada se udavala za dedu, najviše smetalo što je slavlje trajalo tri dana! I što od radosti ushićenih svatova koji nisu znali da odu kući – nije mogla da se dohvati sa dedom ko žena! Tad je nevinost bila in, a ona je morala da čeka 72 sata posle zvaničnog ulaska u brak.

Realno stereotipi su gadni kako god okrenete, pa sve čekate da se ispuni neki obrazac ponašanja koji će vas dovesti do toga da ste ispravno postupili.
U ljubavi, odmah da se razumemo, nema pravila. To zaboravite. Čim vas neko radi, onda to treba i da (u)radi(te).
Da hemijske procese koje vam ljubav izaziva u glavi iskoristite do daske, bez taktiziranja i bez mnogo okolišanja. Da li ste naleteli na pravog ili ćete morati da odvozate još koji krug po poligonu, brzo ćete shvatiti i nećete barem gubiti vreme na iluzije i iščekivanja.

Mnogo znači i kako ste nekoga upoznali. I odakle se znate. Istini za volju, sve ljude koje sam ikada upoznavala, upoznavala sam preko zajedničkih prijatelja i prvo i osnovno – morali su da ulivaju poverenje. Morala sam da znam nešto o njima, što je govorilo koga imam pred sobom. Da li mogu da verujem ili ne?

Bilo je sastanaka posle kojih se više nikada nisam javila. Bilo je nekih gde sam jedva čekala drugi sastanak. Bilo je i onih gde nisam htela da čekam ništa.
Valjda mi je zato i teško da shvatim taktiziranje i pravila. Ako nešto ide, to će ići. Ako ne ide, možemo da dejtujemo do iznemoglosti.

Tako da pod jakim utiskom – kada treba da padne prvi seks, zaključih da svako ima svoje vreme. Ko i za sve u životu. Neko želi odmah i želi sve. Neko želi da da sebi vremena i da bude potpuno spreman za poletanje. Neko se napije, pa se poletanja i ne seća, jer tek u avionu shvati da leti.

Ali mnogo je važno da svoj osećaj kada je vreme za seks, pratite po impulsima svog tela, a ne po impulsima koje vam sugerišu tuđa iskustva i mišljenja.
Jer kod seksa, kao i kod letenja avionom, najvažnije je da osetite svaki trenutak. Samo tako možete da uživate, čak i ako vas je možda u početku bilo strah.

Piše: Ivana Đorđević

Pages: 1 2