Suzana Mančić

Suzana Mančić otkriva u emisiji Iskreno sa Aleksandrom Simić
Iskrenost je ključ za sva vrata

Poznajemo je kao vrlo nasmejanu i kada kroči u prostoriju sa sobom donese i veoma dobru energiju. Kaže da je smeh presudan za srećan život, kako ćeš gledati na pojave koje ti se dešavaju, kako ćeš prevazilaziti teške trenutke, kako ćeš ih sebi objasniti. U emisiji otkriva svoje definicije ljubavi, roditeljstva, novca, braka, prijateljstva….

“Jedan ruski naučnik  došao je do zaključka da su za srećan život neophodna  četiri S. To nisu ova naša srpska, već imaju drugačije značenje. Smeh, san, seks i supa određuju nam život. Rad je takođe od presudnog značaja. Oduvek sam bila veoma marljiva i tako sam vaspitana a danas jako zahvalna svojim roditeljima koji su me naučili mnogim životnim postulatima”, kaže Suzana na početku ovog iskrenog intervjua.

Otac ju je učio da bude ponosna i da uvek brani svoj stav ali da pre toga proveri da li je takav stav i opravdan. Njegovo vaspitanje je bilo na tzv.muški način, a ona je svojim ćerkama prenela da je u životu jako važno da uvek znaju da postoje dva puta i da imaju izbor, kao i da je uvek moguće da kažu NE. Svom dečku, prijateljici, poslodavcu… Na svakom planu.

“Po prirodi sam optimista. Imam i ja svoje loše faze ali one brzo prođu. Naučila sam da izbrojim do pet, da sačekam, ali i dalje mislim da je iskrenost ključ za sva vrata. Najteže je biti iskren, prema sebi posebno i priznati gde si dobar a gde ne, gde grešiš, šta bi mogao da promeniš. Ljudi cene iskrenost a mi se ipak i dalje foliramo”, nastavlja Suzana.

Jedna od njenih životih istina bila je i ostala rečenica: Bolje da mi zavide nego da me žale. Ipak na neke komentare i na neke neistine čovek nikada ne ogugla. Danas joj je svakako lakše, jer zna objašnjenja za mnoge čudne ljudske postupke i korake.

“U mladosti sam sebi u velikoj meri nalazila mane a manje primećivala svoju lepotu. Samokritična sam i danas i to je dobro jer svedoči o jakom karakteru ljudi, jer ste spremni da budete istrajni i da se menjate  i “popravljate sebe”, kaže iskreno Suzana Mančić.

Smatra da smo i dalje vrlo patrijarhalna sredina koja mnogo toga ne razume ali da ponaosob moramo čuvati svoju jedinstvenost jer je svaki čovek poseban i drugačiji.

“I ne treba da ličimo jedni na druge. Ne volim opšte i često lažne izjave ljudi. Srećna bih bila ako bi neke osobe bar jednom u godini bile iskrene, i prema sebi i prema drugima, i rekle kako stoje stvari u njihovim životima. Odavno sam suzila svoj krug prijatelja ali sam ponosna jer neka od mojih prijateljstava traju još od najmlađih dana. I dalje, ponekad zakasnelo, odreagujem na stvari koje mi se ne dopadaju ali me ljudski bezobrazluk anestezira tako da u pojedinim situacijama ostanem bez reči. Ne volim svađe“, izričita je Suzana.

Sa godinama sebe, kaže, više voli i zna da je važne stvari u životu dobro uradila. Zna i da se ljubav sa godinama menja i da ste kao zreli mirniji i da treba biti hrabar pa pratiti svoje srce ali i hrabar da ne krenete tamo gde nije dobro za vas.

Razgovor je, po njoj, najbolji način da se razreši problem ali i „gordijev čvor“ u našem stomaku koji nas muči.

„Ne sme se doći u zrele godine a ne znati šta te tišti. Sa partnerom pre svega treba da se bude prijatelj. Žene moraju da rade, i imaju svoj novac kako bi bile slobodne a i kako bi se dobro osećale“, kaže Suzana Mančić kojoj za sreću ne treba mnogo. Dovoljno je da se probudi i da vidi da je sunčan dan.

Emisija se premijerno emituje na TV Naša u petak 27. januara od 23 h, i u repriznim terminima u subotu 28.01. od 19 h i u nedelju 29.01. od 17 h.

Intervjue „Iskreno sa Aleksandrom Simić“ reemituje TV BN i mogu se pratiti na teritoriji čitave BiH i putem satelita u inostranstvu.