Bilja Krstić o beogradskoj promociji novih pesama Ljubav je ključ života

Bilja Krstić o beogradskoj promociji novih pesama
Ljubav je ključ života

Neke pesme su ljubavne priče, nežne, divne. Neke su setne, a neke teške ali ljubav je ključ života i nekako se nameće kao tema u svim pesmama i muzičkim ostvarenjima pa tako i u tradicionalnim, kaže umetnica nakon veoma uspešene promocije albuma “Svod”.

Deset ljubavnih pesama, nikada zaboravljenih, velikim delom zahvaljujući zasluzi, trudu i doslednosti Bilje Krstić. Kroz karijeru nije pravila kompromise i ostala je verna svom muzičkom ukusu i znanju, strpljivo pratila svoj put i danas, i dalje, stoji ponosno predstavljajući i braneći našu tradiciju.

Veliki broj kolega, veliki broj medija i prijatelji došli su u Narodno pozorište da čuju nove pesme sa albuma “Svod” koji je svoju muzičku priču već započeo na engleskom tržištu. Predstavljen je i u Melburnu i na više od 50 svetskih radio stanica.

Muzički kritičar Peca Popović primećuje da Bilja i Bistrik prenose ono što je dobro i sveto sa ovih prostora, i to u vremenu kada više znamo o pevačicama iz rijaliti programa i straletama, i o njihovoj seksualnosti nego o glasu i interpretaciji. Prema njegovim rečima album “Svod” je zasnovan i utemeljen na tradiciji, moralu, ljubavi i umetnosti.

Bilja Krstić bila je uzbuđena, zahvalna i sigurna je da je i dalje na pravom putu a prenosi da su pažljivo birali pesme za novi album jer u pravoj muzici se ne može žuriti i tražiti instant rešenje.

Za novinara i pisca Ivana Ivačkovića “Svod” je elegantan, odmeren i rafiniran album koji bi trebalo da bude lična karta, pasoš i razlog za ponos svih koji žive na Balkanu.

Bilja je 2000. god. objavila album “Bistrik” kojim je započela najblistaviju etapu u karijeri, predstavivši se kao pevačica sposobna da srpskoj tradicionalnoj muzici vrati dignitet uništen do temelja devedesetih” – rekao je Ivačković. “Ona je žena koja sa velikom i jakom  istrajnošću i doslednošću uspeva da se odupre okolnostima koje joj ne idu na ruku. Njena jedina nevolja je u tome što ne znam kako će da nadmaši ovaj album”, zaključio je Ivačković.

Promociji su prisustvovale brojne Biljine kolege, između ostalih i Braća Teofilovići, Jovan Maljoković, Bojana Stamenov, Aca Seltic, Snežana Jandrlić, članica grupe Suncokreti koja je zajedno sa Biljom pevala. Brojni prijatelji i ugledne zvanice Beograda takođe su došli da zajedno sa Biljom Krstić podele ovaj uspeh.

Bilja Krstić i Bistrik već 25. februara imaju koncert u Skoplju odakle i kreće njihova turneja kao promocija novog albuma “Svod”.

Foto: Jakov Simović, Miloš Šarović
Antistres misao