caj_djumbir

Ako vam je potrebno da se opustite
ČAJ OD ĐUMBIRA KAO ELIKSIR

Čaj od đumbira je odličan za ublažavanje raznih tegoba. Preporučuje se pred polazak na put, kad ste pod tenzijom i u mnogim drugim situacijama. Veoma se jednostavno pravi

Kupite svež, ceo koren đumbira, koji može da se nađe u svakom većem marketu. U šerpi prokuvajte vodu, a đumbir ogulite i iseckajte na malo deblje kolutove. Kada voda proključa, stavite kriške i kuvajte petnaestak minuta. Nakon toga sklonite šerpu sa šporeta i poklopite. Neka odstoji još petnaest minuta, a zatim procedite čaj. Najbolje efekte ima kada se pije bez ikakvih dodataka, ali ako vam ne prija originalan ukus, možete dodati med ili limun kada se napitak malo prohladi.
Koren ove biljke koristi se kao dodatak kolačima, ali i alkoholnom piću. U indijskoj kuhinji učestvuje u spravljanju sosova i preliva, jela od povrća i mesa, raznih poslastica. U Engleskoj je na visokoj ceni hleb sa ukusom đumbira, dok Amerikanci obožavaju sok „džindžerejl“. Čuvena manekenka Naomi Kempbel više puta je istakla kako upravo đumbiru može da zahvali na svom dobrom zdravlju i još boljem izgledu.
Pročitajte još: https://antistresvodic.rs/izuzetne-moci-neobicne-biljke-cudesni-dumbir/

Pripremila: Snežana Ilić