Naslovna / Bonus za dušu / Josipa Lisac poklonila sebe za rođendan
Moja magija
Josipa Lisac poklonila sebe za rođendan Moja magija

Josipa Lisac poklonila sebe za rođendan
Moja magija

Kao i prethodnih godina, ova bezvremena pevačica, proslavila je radno. U rasprodatom beogradskom Sava centru, u ekstravagantnoj kreaciji, Josipa je svojim bezvremenskim hitovima i sjajnim izvođenjem pesama, publici podarila posebno dan.

josipa 2“Za svoj rođendan nastupam pred publikom. Valentinovo nije samo moj rođendan, već i praznik ljubavi koji se sve više slavi, stoga osećam obavezu i odgovornost prema publici koja mi je sve ove godine verna. Ako im svojim nastupom mogu ulepšati ovaj dan, onda je to najlepši poklon koji mogu dobiti. Davati sebe i pevati pesme ljudima koji vole ono što jesam i čemu sam posvećena je nešto na čemu sam posebno zahvalna svih ovih godina. To je ljubav, onakva kakva treba biti, uzajamna i s poštovanjem“, rekla je Josipa.

Okružena sjajnim muzičarima u bendu koji čine Gojko Tomljanović (klavijature), Josip Grah (truba), Borna Šercar (bubnjevi) te Davor Črnigoj (bas gitara), Josipa je u novim aranžmanima svojoj publici ponovo priuštila vrhunski muzički doživljaj i to upravo onaj zbog kojeg njena publika, uvek iznova dolazi na njene koncerte.

Josipin izlazak na pozornicu publika je dočekala snažnim ovacijama, a koncert je započela sećanjem na 1967. godinu i početak karijere kad je sa sedamnaest godina nastupala u Domu omladine u Beogradu. Koncert je otvorila aktuelnim singlom “Moja magija”, a usledili su klasici “Boginja”, “O jednoj mladosti”, “Dok razmišljam o nama”, “1000 razloga”, te ostali koji su obeležili njenu 50 godina dugu karijeru.

“Nikad nisam u životu slavila jubileje… meni je to bilo grozno. To je moj menadžment, to je sve njihova krivica, oni su me nagovorili ovako jadnu, naivnu… Pola stoleća, 50 godina! Ma daj, tišina!”, našalila se Josipa.

Pesmom “Vjerujem ti sve” vratila je publiku na stranice antologijskog albuma “Dnevnik jedne ljubavi” nakon čega se ponovo vratila na noviju pesmu “Tu”.
Kraj koncerta obeležile su pesme “Hir, hir, hir”, “Danas sam luda” te “Magla”. Vidno uzbuđena i počašćena gromoglasnim ovacijama publike, Josipa je zaokružila koncert simbolično, pesmom “Ispočetka”.

Sledeća prilika da publika vidi i čuje Josipu biće njen koncert 26. marta u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, a koncert u Sarajevu 25. februara u Bosanskom kulturnom centru je već nedeljama rasprodat.

Tekst: Sofija Grujić
Foto: Željka Dimić