Svemirska stanica

Kolumna
Svemirska stanica “MIR”

Postoje neka slova koja u komunikaciji, ako ima veze s ljubavlju, nikako ne treba koristiti. U njih spadaju O i K, koji kada se uvežu zajedno znate da ama baš ništa nije OK.

Ako želite da sa nekim ohladite priču, čitaj: da je svedete na ništa, samo mu napišite “videćemo” ili “ok”. Čisto da bi mu bilo jasno do kraja. U poslovnoj prepisci, ove dve reči mogu da zvuče obećavajuće, u privatnoj, a ljubavnoj pogotovo – znače da neće biti ništa.

Muškarci vole da kupuju vreme, dok su žene vrlo konkretne. Zato su valjda oni diplomate, a mi puka vojska. U istoj ravni jesmo, ali jednaki nismo.

U praksi – danas nije problem naći srodnu dušu. Problem je srodnu dušu – dogovoriti i dovući na mesto sastanka. Elem, diplomatija traži pregovore, a vojska traži akciju. Muškarac obično nigde ne žuri, a žena bi sve sad i odmah. I ima to logike, dragi moji, itekako ima. Žena kad hoće to – bolje da bude što pre, jer posle kad je prođe volja, muškarac može i zvezdu da joj skine, ona mariti neće.

– Dobro, jesi li ti navikla da imaš seks svaki dan? – oblačeći se više za sebe je pitao on.

– Ne brate, nego sam uvek bila u dugim vezama i za mene je seks bio princip samoposluge. Dođeš kad god ti zatreba. Stičem utisak da ti to smeta? – pitala je ona.

– Ma gde mi smeta? Nego jel’ moguće da se ti toliko ložiš na mene? – pitao je sav srećan, potajno spokojan jer je osećao da je to tako, ali ko veli da čuje. Dobro je za ego.

– A šta ti misliš? – smejala se i ona, a onda su se nasmejali oboje.

U ovoj ljubavi on iz nekog razloga nije želeo da se veže, iako mu je ona prirastala za srce sve više. A ona svoju strast nije želela da krije. On je nekada tendenciozno izbegavao viđenje, ne što nije hteo da se vide nego je jednostavno njenu strast vozio na ler.

Kad muškarac povređuje ženu, ona se dok ga voli trudi da to ne vidi, ali ono što je važno – nikad mu to ne zaboravlja. Pohranjuje u memoriju i izvući će na pretraživaču, onog trenutka kada se on najmanje bude nadao. Kad deluje da mu je sve oprostila i zaboravila, setiće se.

Ovaj naš današnji junak igrao je igru, koju muškarci često igraju. I psihologija dokazala. Postoji nekoliko faza. Najpre, dok je nije osvojio, bio je najumiljatije stvorenje na svetu. Kada je osvojio postao je najbolji ljubavnik na svetu. Sledeće je bilo da se zaljubi u njega, što posle ove dve uspešne faze uopšte nije bilo teško. E…tad je razmišljao šta će sa njom. Da li je ona ta, ovo je trenutno bila ta faza. U kojoj je ona zaljubljena, a on razmišlja šta dalje. I pravi distancu…a ustvari razmišlja.

Za prosečnu ženu, sve tri faze su potpuno nebitne – dokle god ima seksa i dokle god se ponaša normalno, sve naučne teze padaju u vodu. Ali, kako muškarci vole da ga palamude nekad i bez razloga, žena obično tu negde i poludi.

– Ne odgovara mi na poruke – rekla mi je jedan dan.

– Jeste se svađali.. jel’ otputovao negde? – pitala sam iako mi je njihova priča od starta bila nejasna, ali nisam osuđivala, nisam davala savete, jer to nije moja stvar. Svačija sreća je stvar njegovog ličnog izbora.

Pages: 1 2