Vladica_Djordjevic

Vladica Đorđević
KAD SVET GLEDAMO IZ DRUGAČIJE POZICIJE

Ona je donela Access Consciousness tehniku (Pristup svesnosti) u Srbiju jer je rođena u ovoj zemlji iako je kao veoma mala otišla da živi na drugom mestu. Kaže da želi da doprinese tome da se ljudima promeni život, kao što se to i njoj dogodilo

Put koji je Vladicu Đorđević doveo do Access Consciousness tehnike (Pristup svesnosti) nije bio ni jednostavan, ni lak. Naša sagovornica je još u detinjstvu sa roditeljima napustila Srbiju da bi joj se ponovo vratila skoro pola veka kasnije kada je donela ovu neverovatnu tehniku i počela da je na izuzetno prijemčiv način prenosi ljudima.
Nije imala previše srećno detinjstvo, zatim je došao problematičan brak, pa razvod, deca, tragičan gubitak jednog od njih… Vladica je u najtežim životnim trenucima počela da svoja znanja iz Accessa koja su njoj kao veliku podršku preneli osnivači ove tehnike Geri Daglas i Dain Hir (Gary Douglas i Dain Heer), širi po svetu.

Moja stvarnost. Njen život je uvek bio dramatičan, ali njeno sećanje ne sadrži samo negativan, već i pozitivan smisao svega što joj se dešavalo.
– Bilo je kao i u svačijem životu, i loših ali i lepih momenata: vreme provedeno sa sinom i ćerkom, trinaest godina u braku, divan posao, druženja, prilika da upoznam zanimljive ljude, da putujem… Ali sam stalno tražila nešto više. Interesovalo me je da li je ovaj naš materijalni svet, ovo što vidimo – jedino što postoji. Želela sam da moj doživljaj stvarnosti sveta bude nezavisan od one koja je oko nas. Tako je počelo moje istraživanje i put ka holistici. Svaka od tehnika koju sam naučila je na neki način promenila moj život ali je razlika u tome što Access Conscioussness funkcioniše na vrlo brz a istovremeno lagan način.

Kretanje ka miru. Naša sagovornica danas ima svoj Studio za jogu, meditaciju i Access tehnike u Švedskoj, gde i živi. Studirala je i homeopatiju, završila Kundalini jogu, pronašla puno načina da svoj život pokrene u pravcu mira i radosti.
O tome šta je ona lično dobila korišćenjem Access-a, danas kaže:
– Ja sam osoba koja je stalno tražila neka rešenja, stalno analizirala sve oko sebe, a sve to me je dovodilo do briga. Danas živim potpuno drugačije, sa alatima koje sam naučila da koristim moj život je lagan jer više nisam pod uticajem svega i svakoga oko mene.
Pristup svesnosti ili Access Consciousness je, naime, svetski poznata metoda sastavljena od praktičnih alata, procesa i informacija koje vam pomažu da promenite sve što ne funkcioniše u vašem životu.

Tačka promene. Pre nego što je počela da se interesuje za holističke nauke Vladica je završila studije, zaposlila se u američkoj korporaciji za ekonomiju i marketing i iako to na prvi pogled izgleda kao slučajnost, tek kada je treći put pozvana na radionicu Access Consciousness, na insistiranje svog direktora, odlučila je da ponudu prihvati. U tom periodu bavila se između ostalog i koučingom, tako da nije bila zainteresovana za nešto potpuno novo. Međutim, otišla je na radionicu i za godinu dana postala sertifikovani globalni facilitator (voditelj, predavač).
– Promene koje ova tehnika može da vam donese otvaraju vrata za kreativnost na brži način neko bilo koja druga. Zamislite, kako bi bilo da je svet svesnije mesto? Da li bi ratovi i poteškoće koje se događaju i dalje postajale? Kako bi izgledalo kada bi svi došli do tačke gde imamo mogućnost da menjamo traume, drame koje se dešavaju u našem životu. Svesnost je mogućnost da eliminišemo sve zidove koji nas razdvajaju.

Pitaj, pa ćeš primiti. Access Consciousness tehnika (Pristup svesnosti) zasniva se na pažljivo formulisanim pitanjima koja postavljamo sebi. Prema rečima naše sagovornice suština je u tome da učimo da pitamo umesto da stalno pronalazimo odgovore. “Pitaj, pa ćeš primiti”, to je jedan od osnovnih zakona univerzuma. Koristeći ovu tehniku počinjete da uočavate kako upravo pitanje uvek otvara nova vrata i nove mogućnosti.
Radionice sa Vladicom su uvek pune pozitivne energije koja pokreće promene. Na njima se radi na čišćenju i otpuštanju starih programa a kroz različite procese se osnažujemo. Naša sagovornica ističe da nam Access daje priliku da vidimo svet iz sasvim drugačije pozicije. Inače, Bars je osnovna radionica Access Consciousness-a. Postoje 32 tačke na glavi (Barsi) koje čuvaju memorisane elektromagnetske komponente svih naših misli, ideja, stavova, odluka i verovanja. Laganim dodirom ove tačke se aktiviraju i omogućavaju energiji da nesmetano teče i da istinski živite život kakav na svesnom nivou želite.

Smejte se više, sikirajte manje. Iako je nekada i sama bila pod uticajem okruženja i briga, danas Vladica na osnovu iskustva kroz koja je prošla, savetuje svim svojim polaznicima da žive svaki trenutak kao da je poslednji.
A na pitanje kako je moguće da univerzum usmerimo da radi za nas, Vladica kaže:
– Kada se povežemo sa njim, život je zaista blagoslov. Bilo kakva trauma i drama izgledaju beznačajno jer on radi za nas. To je mesto na koje povremeno dolazimo meditacijom ili dok stvaramo velika umetnička dela, divnu muziku, poeziju, knjige – mesto gde imamo osjećaj potpunog mira i spokoja, gde nemamo sposobnost prosuđivanja. To je mesto gde je sve jedno, svi smo jedno, nismo razdvojeni nikakvim zidovima. Tek tada čovek može da pronađe mir u sebi, u svojoj duši, i živi u skladu sa tim.

Vladica Đorđević će od 20. do 24. aprila 2016. godine održati seriju predavanja i radionica u Beogradu.

Tekst: Jasmina Stefanović