Naslovna / Čuvari zdravlja / Na tajnom zadatku
KAKO DA SUSRET SA OGLEDALOM NE BUDE STRESAN
Na tajnom zadatku KAKO DA SUSRET SA OGLEDALOM NE BUDE STRESAN

Na tajnom zadatku
KAKO DA SUSRET SA OGLEDALOM NE BUDE STRESAN

Priznajem, za ovih 40 i kusur godina samo dva puta sam bila kod kozmetičara na tretmanu lica, i oba puta samo zato što sam ih dobila na poklon. A onda sam probala hemijski piling i čudo se dogodilo

Volela sam život ali ne baš i svoje lice. Borila se sa stresom u duši, a pravila stres koži. Dok sam uživala u sunčanim danima, stavljala tonu šminke da bih bila „lepša“, zaboravljala ili nisam imala nerava da se “mackam“, ono je patilo.
Nisam ja očajna, ne… Samo bih nešto da uradim, da nadoknadim propušteno. Svakoga jutra sretnem se sa depigmentacijom na obrazima od onog dana kad sam umesto ispod, zaspala na plaži pored suncobrana, suvom kožom posledicom dana kada mi se morska voda sušila na licu, žurbom zbog koje bih zaboravila na zaštitni faktor… a o sivkastom tenu posle besanih noći u zadimljenim prostorijama, u mladosti, da ne pričam.
I tako, da ne davim, saznam da za tri dana treba da se vidim sa ljudima od kojih ne želim da čujem da mi se na licu vidi umor, nebriga, godine. Saznam od drugarice za Centar „Estera“ i za nešto što se zove „hemijski piling“. Znam šta je to, koža se preporodi ali posle sedam dana, do tada se ljušti, peruta, ima crvenila. Ma ne, kaže mi ona, sutradan si kao nova. I tako ih pozovem, kažem da mi je frka, oni srećom imaju slobodan termin sutradan. Koliko to traje, pitam? Kažu tretman do pola sata, ali odvojite ceo sat.

Dr Nenad Stanković

Dr Nenad Stanković je opušten čovek, deluje sigurno i antistresno