Naslovna / Bonus za dušu / Iskreno sa Aleksandrom Simić
Kad je najteže onda treba da budeš najači
Iskreno sa Aleksandrom Simić Kad je najteže onda treba da budeš najači

Iskreno sa Aleksandrom Simić
Kad je najteže onda treba da budeš najači

Danilo Ikodinović to najbolje zna. Kako kroz sport tako i kroz životne okolnosti koje nisu bile lake. Pobedio je na mnogim utakmicama a i svojoj ličnoj pre nekoliko godina. Život i njegova volja i snaga udružili su se i danas se Danilo šali na račun svoje povrede:

“Danas je to humor, a u početku je bio nesvesni odbrambeni mehanizam. Kada sam to uočio, samo sam ga povećavao i danas je šala spontana i istinita”, iskren je naš veliki vaterpolista.
Kaže i da je sa godinama naučio da uskladi razum i srce i da je veliki emotivac iako ga mnogi ne vide kao takvog. Voli da stvari nazove pravim imenom, pravdoljubiv je i istinoljubiv te tako na pitanje autorke emisije Aleksandre Simić o mogućnosti ulaska u politiku i da li je bilo poziva odgovara:

“Naravno da je bilo poziva da se uključim u politiku ali može li neko da me zamisli da budem podoban ukoliko govorim šta mislim, ne slažem se i ispravljam nepravdu. Imam puno poznanika među političarima ali mene ta sfera ne zanima”.

U emisiji govori ko su mu pravi prijatelji i ko je uvek bio uz njega, kako ga je otac vaspitavao i koja je bila uloga majke i sestre. Nikada nije prestao da veruje da prava osoba za ljubav i život postoji i od malena je bio optimista i maštao o lepom ishodu.

Svoje kćerke uči da budu, pre svega, dobre osobe. Raduje ga tuđi uspeh i voleo bi da svi živimo bolje, da manje zavidimo, više podrške da pružamo i da svako pogleda šta je njegova odgovornost u životu .

O kojim svojim emocijama i razmišljanjima je prvi put govorio u emisiji “Iskreno sa Aleksandrom Simić” pogledajte u nedelju 10. septembra od 17 časova.

Foto: Tatjana Borak