Jednostavnost i lakoća izlečenja uma i tela KAKO DA IZLEČITE SVOJ ŽIVOT Lujza L. Hej

Jednostavnost i lakoća izlečenja uma i tela
KAKO DA IZLEČITE SVOJ ŽIVOT
Lujza L. Hej

Lujza HejAko vas nešto boli, ako se fizički osećate loše, ako imate dijagnozu neke bolesti ma kako beznačajna ili ozbiljna bila, zastanite i razmislite. Medicina će izlečiti posledice, ali većinu uzroka morate i možete izlečiti sami, jer su obično sakriveni u dubini naše duše i svesti. Time se, izmeđju ostalog bavi ova knjiga, ali nas na jednostavan način uči kako da do toga ni ne dođe

Lujza Hej je globalno proslavljeni life coach (životni trener), ne samo zbog onoga šta govori i o čemu piše, već i zato što je njen život potvrda da sve što propagira jeste ono što zaista daje rezultate. Da, bolovala je od kancera, i da, izgledalo je kao da nade nema. A onda je našla načina da snagom volje, promenom stava, radom na svom mentalnom nivou bolest, kao da je nije nikad ni bilo – nestane. Kako je menjala svoje mentalne obrasce, šta je sve činila u svom životu i kako je sebe ozdravila, o tome vrlo iskreno i detaljno piše u ovoj knjizi. Na 50-ak strana navodi čitav niz bolesti i problema sa zdravljem, i za svaku mogući mentalni uzrok i rešenje u promeni svesti koje daje kao rezultat ozdravljenje, od onih koje smatramo problemčićima, koji na izgled nemaju baš nikakve veze sa našim umom, do smrtonosnih.
No, poenta ove knjige je da nas nauči lakoći promena koje su za nas blagorodne. Uz savet da knjigu prvo pročitamo jednom, kao bilo koju drugu, a zatim još jednom, uz stanke, razmišljanja, preispitivanja i primenu onoga što smo pročitali. Svako poglavlje počinje jednom od čuvenih afirmacija gospođe Hej, i činjenicom zašto nam je tako kako nam jeste.
Knjiga se čita izuzetno lagano, kao veseli avanturistički roman. Od strane do strane uz pomoć Lujze Hej shvatamo kako smo rasli mi, kako se razvijala naša svest, pod kojim smo sve uticajima mogli biti, kako se to odrazili na ono što nam se dešavalo, dešava se i, ako nešto ne promenimo, izvesno nas čeka i u budućnosti. Teško je oprostiti, ali mnogi iz oblasti moderne psihologije naglašavaju važnost tog čina, opraštanja i drugima i sebi. Lujza Hej oprost čini i jednostavnim i laganim.

Naši stavovi, naši strahovi imaju svoje korene u našoj svesti, našem iskustvu. U knjizi je naveden veliki broj primera, i sigurna sam da se svako od nas u mnogima može prepoznati. I poželiti da se menja. A kako? I za taj put koji neće biti lak i kratak, ali svakako vrlo važan i koristan, navedeni su detaljno koraci i načini koje možemo koristiti. I to na način da jedva čekate da krenete na to putovanje do izlečenja, tela i duše, svoje suštine.
Kakve veze ima glavobolja sa odnosom prema nama samima, zašto su migrenama skloni oni koji teže savršenstvu, bolovima u leđima oni koji traže a nemaju podršku, zašto herpesom naš um kažnjava telo jer postoji uverenje da smo u nečemu loši, kakve veze ima tvrdoglavost sa ukočenim vratom, artritis sa osećanjem da nas niko ne voli, dijareja sa strahom i osećanjem odbačenosti, gojaznost sa preosetljivošću, bol u kolenu sa ponosom i egom?

I ako želite da se promenite, pa ne znate kako, u ovoj knjizi ćete pronaći, sigurna sam, bar neka od vaših uverenja, pogreške koje vas drže tu gde ste sada. Ali i ona nova kojima ćete zameniti stara, na načine koje Lujza Hej detaljno i precizno objašnjava. Što će vam doneti dobra o kojima ste samo stidljivo, ponekad razmišljali, pa ih, verujući da nisu za vas, odbacivali.
Sada je vreme da učinite nešto za sebe, bez obzira da li imate ili ne problema. Ova knjiga je udžbenik za svakog od nas, a da vama bude zaista dobro u svetu u kojem živite.

Preporučila: Željka Zebić