Naslovna / Otvoreni um / Antistres kalendar / Darko Bajić u emisiji Iskreno sa Aleksandrom Simić
ISKRENOST JE VRLO VARLJIVA KATEGORIJA
Darko Bajić u emisiji Iskreno sa Aleksandrom Simić ISKRENOST JE VRLO VARLJIVA KATEGORIJA

Darko Bajić u emisiji Iskreno sa Aleksandrom Simić
ISKRENOST JE VRLO VARLJIVA KATEGORIJA

Da li je dobro biti iskren, kako na osnovu filmova formiramo svoje slike Života, koliko smo dobri jedni prema drugima i da li se uzajamno pomažemo, zbog čega je naše slobodno vreme dragoceno, reditelj kultnih beogradskih filmova odgovorio je Aleksandri Simić

Darko Bajić, sebe smatra provokativnim rediteljem i svojim filmovima oduvek je podsećao ljude na realnost i neophodnost postavljanja pitanja o životu i okruženju u kome živimo.
U emisiji govori o pojmu iskrenosti i zbog čega reditelj mora poznavati granice svoje otvorenosti. Govori i čemu je naučio i uči studente kojima pomaže na putu ka dostizanju svojih snova. Odgovara i na pitanje da li mu gledaoci sada, nakon filma „Bićemo prvaci sveta“, govore da više veruju u ostvarenje svojih želja.

Seća se situacije kada je i kako započelo snimanje serije Sivi dom, koliko mu je Donka Špiček pomogla ali i kako su se zajedno nasmejali kada su zli jezici izmislili priču da mu je ona tetka. Međutim, vremenom su postali bliski i vezani poput članova porodice. Priseća se Darko Bajić, i podseća, kako su mladi delikventni zapravo takvi jer je to njihov odgovor na nedostatak roditeljske ljubavi i reakcija na greške u vaspitanju. Kaže i da su neretko ti mladi ljudi bili moralno ispravniji od nekih tobože prihvaćenih i priznatih pojedinaca u društvu.

Darko Bajić, priča i o jednoj večeri na Dorćolu, kraj reke, kada je, nakon završenog snimanja čuvene scene demonstracija u filmu Crni bombarder, dugo sedeo i slušao muziku pokušavajući da se vrati u realnost ali je znao da su takve scene one „najače“. One koje ga na trenutak odvoje od njega samog i u kojima doživi nešto što do tada u realnosti nije iskusio.

Ovih dana serijom Prvaci sveta podseća nas koliko je važno verovati u „nemoguće“ i kaže da na svet i dalje gleda očima dvadesetogodišnjaka. Veruje u emocije, i opisuje „čudnu“ ljubav i magiju koja se na snimanjima rađa između reditelja i glumaca.
Smatra da je vrlo važno da svoje slobodno vreme ispunimo sadržajima koji hrane našu dušu, da ne „ispustimo“ nijednu godinu svog života i da poverujemo da možemo biti kreatori i reditelji svoje realnosti.
Emisija se premijerno emituje u nedelju 15. maja na TV NAŠA u 17h, i u repriznim terminima u sredu 18. maja u 13h i u petak 20. maja od 23h.