Vrline i mane horoskopskih znakova KADA NEKE OSOBINE DOLAZE VIŠE DO IZRAŽAJA

Vrline i mane horoskopskih znakova
KADA NEKE OSOBINE DOLAZE VIŠE DO IZRAŽAJA

Svaki horoskopski znak ima pozitivne i negativne osobine, zavisno od uticaja planeta, odnosno od toga u kojem znaku se planete osećaju dobro a u kojem ne. Na osnovu toga i određene osobine horoskopskih znakova će doći više do izražaja

OVAN
Prvi vatreni, aktivni i kardinalni znak zodijaka kojim počinje proleće kada je egzaltirano Sunce u Ovnu, a njegov vladar je planeta Mars.
Pozitivne osobine znaka Ovna su: takmičarski duh, pokretanje akcije, energija, ambicioznost, usmerenost ka cilju, avanturizam, optimizam i hrabrost.
Ukoliko se u horoskopu planete Mesec, Merkur, Saturn ili Venera nađu u znaku Ovna, pokazaće svoju destruktivnu stranu i osobine: agresivnost, samodokazivanje, nestrpljivost, naglost, egoizam, sebičnost i superiornost.

BIK
Drugi zemljani, pasivni i fiksni znak zodijaka, čiji je vladar Venera, a Mesec u Biku je egzaltiran.
Pozitivne osobine Bika su: istrajnost, sreća u porodici, ljubavi, umetnosti, praktičnost, vernost, stabilnost i produktivnost.
Planeta Mars u Biku daje negativne osobine: lenjost, preterani hedonizam, usporenost, pasivnost, opreznost pre nego ulazak u rizik, posesivnost i usmerenost ka novcu.

BLIZANCI
Treći vazdušni, aktivni i promenljivi znak Zodijaka, čiji je vladar Merkur, koji vlada i Devicom, daje ovom znaku pozitivne osobine: radoznalost, komunikativnost, razigranost, pokretljivost, snalažljivost, duhovitost, racionalnost i dobre ideje.
Jupiter u Blizancima ima negativne osobine: preterivanje, nedostatak optimizma, bavljenje isključivo logičnim i razumnim, jer su Blizanci niži konkretni um, dok se Jupiter vezuje za više obrazovanje i viši apstraktni um (filozofski, religiozni, ezoterični, psihološki).

Antistres misao