rokenrol

Antistresna rokenrol priča
Ekspresno lečenje stresa

Znate li šta brzo ublažava stres? Slušanje muzike. Šta je još efikasnije? Kad slušate muziku i igrate u njenom ritmu. A šta je najbolje? Kada uz muziku plešete i pevate, posebno na koncertu.

Evo jedne antistresne rokenrol priče i događaja koji će izbaciti iz nas sav stres. Najmlađi rok gitarista, autor i frontmen na prostorima Evrope, Nikola Džoni Ranković, koji je ovih dana napunio samo 14 godina, rođen je sa pola srca i inverzijom unutrašnjih organa, pa je kao mali imao dve složene operacije. Kao posledica operacija dijagnostikovan mu je dijabetes, a to praktično znači da svakog dana uzima insulin i redovno proverava nivo šećera u krvi.

Stres je jedna od stvari koje bi za njega mogle biti pogubne. Zato je izabrao da sebe, ali i druge, leči muzikom. Džoni kaže:

  • Izabrao sam rokenrol a imao sam sreću da je i rokenrol izabrao mene, to je moj način za borbu protiv svih problema, i malih i većih. Ljudi su skloni da preteruju i prave probleme tamo gde ih nema a da one suštinske guraju pod tepih. Ja sam tip koji probleme rešava a muzika mi najviše pomaže u tome, ona oslobađa od negativne energije a podstiče pozitivno razmišljanje. Nema boljeg provoda od probe sa bendom ili od dobro odsviranog koncerta, kaže Džoni.

dzoni rankovic1

E da. To su reči dečaka koji zna šta može i hoće, i onda svoj san ostvaruje. Nije Nikola samo talentovani dečak koji svira, komponuje i peva. Od kada je počeo intenzivno da svira gitaru, sa samo 6 godina (sa 7 je krenuo i sa školovanjem kod najbolji u svetu muzike kod nas), posvećivao se i humanitarrnom radu.

Prihode sa mnogih nastupa namenjivao je bolesnoj i drugoj deci koja nemaju osnovne uslove za normalan život, prikupljaao za njih i druge vrste materijalne pomoći ali i bio podrška kao neko ko je prošao tešku bitku za život.

Dečak, a svira, rezonuje i govori kao zreo odrastao čovek. Uvek nasmejan i pun energije. Najmlađi roker, veliki talenat na celom kontinentu, a naše dete!

Najveće priznanje koje je dobio do sada je svakako EXIT “Youth hero” 2017. godine za doprinos kulturi, muzici, humanitarnom radu, u posebnoj kategoriji. Ima on još nagrada i priznanja, ali mi nemamo mesta da ih sve nabrojimo!

Iza njega je mnogo nastupa, dostojnih karijere duplo pa i tri puta starijeg muzičara. Nastupao je što samostalno, što sa našim proslavljenim muzičarima, od malih sala do stadiona, trgova i TV studija.

Pages: 1 2