Naslovna / Bonus za dušu / Antistresna rokenrol priča
Ekspresno lečenje stresa
Antistresna rokenrol priča Ekspresno lečenje stresa

Antistresna rokenrol priča
Ekspresno lečenje stresa

Objavio je svoj prvi album „Teram po svom“, na kojem je kompletni autor svih tekstova, muzike, aranžmana, svira sve električne gitare, i peva. Pesme je radio kada je imao od 7 do 10 godina, a CD objavio sa 12, i tako postao najmlađi kompletan autor rokenrol albuma u svetu. Danas je frontmen najmlađeg autorskog benda u Srbiji „The Churlians“ (Dečurlija).

Snimio je i video spotove za pesme sa albuma „Pokreni se“ i „Strah“ koja je autobiografska, opisuje Džonijev život između teške urođene srčane mane, dijabetesa, svakodnevnih izazova i muzike, škole, druženja.

plakat (1)I dok se priprema da stigne do još jednog cilja, da studira na BIMM (Britansko-Irska muzičke akademija) u Londonu, sprema i čarobno veče za sve one koji vole rokenrol.

Naime, on će 23. decembra u „Božidarcu“ u Beogradu (početak u 20h) održati veliki samostalni koncert sa svojim bendom „The Churlians“.

Džoni najavljuje kao specijalne goste svoje poznate, starije kolege (a mi dodajemo: fanove ovog izuzetnog dečaka), pa će na koncertu nastupiti: Žika Jelić (Yu grupa) na lapstilu, Dragoljub Crnčević Crnke (Point blank) na gitari, Vicko Milatović (Riblja čorba) na bubnjevima, Saša Lokner (Bajaga i Instruktori) na klavijaturama, Dragan Jovanović Krle (Generacija 5) na gitari i Zoran Radomirović Švaba (Električni orgazam) na basu.

Kako uvek želi više i drugačije, njegov koncert 23. decembra pratiće i izložba rok fotografija Wood RS i druge knjige iz čuvenog serijala “R’N’ROLL u kandžama interneta” Branimira Loknera i Predraga Jovanovića po promotivnoj ceni, u kojoj je Džoni Ranković najmlađi sagovornik.

Eto prilike da nas jedan sjajni dečak i njegov bend nauče kako se ostvaruju snovi, i da veče u „Božidarcu“ bude za pamćenje a mi u Novu godinu uđemo sa naučenom još jednom važnom životnom lekcijom – ne posustati i ne odustati, nema problema koji se ne može rešiti.

Tekst: Željka Zebić
Foto: Wood RS