rokenrol

Antistresna rokenrol priča
Ekspresno lečenje stresa

Objavio je svoj prvi album „Teram po svom“, na kojem je kompletni autor svih tekstova, muzike, aranžmana, svira sve električne gitare, i peva. Pesme je radio kada je imao od 7 do 10 godina, a CD objavio sa 12, i tako postao najmlađi kompletan autor rokenrol albuma u svetu. Danas je frontmen najmlađeg autorskog benda u Srbiji „The Churlians“ (Dečurlija).

Snimio je i video spotove za pesme sa albuma „Pokreni se“ i „Strah“ koja je autobiografska, opisuje Džonijev život između teške urođene srčane mane, dijabetesa, svakodnevnih izazova i muzike, škole, druženja.

plakat (1)I dok se priprema da stigne do još jednog cilja, da studira na BIMM (Britansko-Irska muzičke akademija) u Londonu, sprema i čarobno veče za sve one koji vole rokenrol.

Naime, on će 23. decembra u „Božidarcu“ u Beogradu (početak u 20h) održati veliki samostalni koncert sa svojim bendom „The Churlians“.

Džoni najavljuje kao specijalne goste svoje poznate, starije kolege (a mi dodajemo: fanove ovog izuzetnog dečaka), pa će na koncertu nastupiti: Žika Jelić (Yu grupa) na lapstilu, Dragoljub Crnčević Crnke (Point blank) na gitari, Vicko Milatović (Riblja čorba) na bubnjevima, Saša Lokner (Bajaga i Instruktori) na klavijaturama, Dragan Jovanović Krle (Generacija 5) na gitari i Zoran Radomirović Švaba (Električni orgazam) na basu.

Kako uvek želi više i drugačije, njegov koncert 23. decembra pratiće i izložba rok fotografija Wood RS i druge knjige iz čuvenog serijala “R’N’ROLL u kandžama interneta” Branimira Loknera i Predraga Jovanovića po promotivnoj ceni, u kojoj je Džoni Ranković najmlađi sagovornik.

Eto prilike da nas jedan sjajni dečak i njegov bend nauče kako se ostvaruju snovi, i da veče u „Božidarcu“ bude za pamćenje a mi u Novu godinu uđemo sa naučenom još jednom važnom životnom lekcijom – ne posustati i ne odustati, nema problema koji se ne može rešiti.

Tekst: Željka Zebić
Foto: Wood RS

Pages: 1 2