Naslovna / Bonus za dušu / Biblija promena i boljeg života
MOĆ JE U VAMA
Luza L. Hej
Biblija promena i boljeg života MOĆ JE U VAMA Luza L. Hej

Biblija promena i boljeg života
MOĆ JE U VAMA
Luza L. Hej

moc_je_u_vama_Lujza_HejZa sve one koji teže novim saznanjima iz moderne psihologije i žele da obogate svoj život dobrim emocijama i energijom, ostvare svoje ciljeve i promene znatno svoj život na bolje, knjigu Lujze Hej „Moć je u vama“ možemo preporučiti kao obavezan deo svakodnevice, bibliju koju treba pratiti i vraćati joj se.
Postoje razne škole i učenja koje su se poslednjih decenija razvila u celom svetu, pa i kod nas, a bave se poboljšanjem kvaliteta života. No većina učitelja i sledbenika će se složiti da je gospođa Lujza Hej jedna od najznačajnijih u toj oblasti. U ovoj knjizi ona se svakodnevnim jezikom, kao jedna od nas, obraća čitaocu i upućuje ga u njena saznanja i iskustva koja su milionima ljudi širom sveta pomogla da promene i sebe i put kojim idu, na bolje. Mnogi od njih su se iz potpunog beznađa uzdigli uz njenu pomoć i promenom načina razmišljanja, shvatanja i odnosa prema sebi i drugima pronašli novi put. Iako izgleda drugačije, nije reč ni o kakvoj magiji. Knjiga ne sadrži nikakve tajne niti daje komplikovane preporuke, već pomaže da svako od nas zastane, osvrne se oko sebe, promisli i shvati da načiniti kvalitetne promene u životu, ako to zaista želite, uopšte nije teško. Dok ne nabavite svoj primerak knjige, izdvojili smo za vas savete koje bi bilo dobro da zabeležite, i primetićete ubrzo promene:
– Prihvatite sebe kakvi ste odmah, ko kritikuje kritiku i privlači, odnosno dobija ono što daje.
– Kada odlučite da se menjate, činite promenu jednu po jednu. Mali koraci dovode do značajnih, velikih napredaka.
– Naša iskustva su uvek odraz naših verovanja. Sve je u našim životima ogledalo nas samih. Samo vi možete da promenite način svoga razmišljanja, osećanja i postupanja.
– Time što ne verujete da zaslužujete dobro, sečete granu na kojoj sedite.
– Velika je snaga reči koje izgovaramo, zato sebi svakog dana recite šta želite u životu.
– Nikada sebe nemojte vređati, čak ni u šali. Vaš podsvesni um je kao kompjuter, ako u njega stavite negativne misli iz njega će izaći negativno iskustvo.
– Ono što želite da postanete, formulišite pozitivnim a ne negativnim afirmacijama. I znajte da uvek možete da pređete granice koje su postavili nama bliski ljudi.
– Ne kažnjavajte sebe danas zato što vas je neko povredio juče.
– Dozvolite sebi da prihvatite dobro bez obzira da li mislite da ga zaslužujete. Budite sebi podrška, volite svoje mane. Vodite računa o svom telu, mislite o njemu kao o divnoj kući u kojoj ćete jedno vreme živeti.
– Druge ne možete promeniti, zato ih ostavite na miru.
– Svako od nas misli samo u svojoj glavi, i niko ne može da vas natera da mislite drugačije, a ne možete i ne treba vi druge da terate.
– Verujte životu. Sve to nam treba ovde je za nas.
– Budite jasni u onome što želite. Mi nismo ovde da bismo ispunili očekivanja drugih, već svoja očekivanja.

Preporučila: Željka Zebić