Naslovna / Otvoreni um / Kako da promenite svoj život do 1. januara
10 MINUTA DNEVNO ZA ŽELJE I PLANOVE
Kako da promenite svoj život do 1. januara 10 MINUTA DNEVNO ZA ŽELJE I PLANOVE

Kako da promenite svoj život do 1. januara
10 MINUTA DNEVNO ZA ŽELJE I PLANOVE

Pred nama su dani praznovanja i darivanja. I pre nego što pomislite kako da drugima ulepšate nedelje koje su pred nama, evo predloga šta da učinite za osobu od koje sve počinje i koja vam je takođe važna – vas samih

Neka decembar bude vaš mesec rezervisan za planiranje, sanjarenje, upoznavanje sa svojim potrebama i željama. Za početak, obezbedite sebi neku svesku i olovku.

I 10 minuta svakodnevno od ponedeljka do petka zapisujte sve što vam padne na pamet, a subotom pregledajte ono što se tokom radnih dana pisali, i to uobličite: u želje, pozitivne, negativne misli, probleme, namere. Nedelja je dan za odmor.

Prvo razmislite šta biste voleli još da radite. Želite li da više vremena posvećujete knjigama i čitanju? Zapišite to. Kakve teme vas interesuju? Da li imate već neke naslove i izdanja u mislima? Sve to stavite na papir, a zatim idite u biblioteku i raspitajte se šta imaju a da je u sferi vaših interesovanja, pitajte prijatelje i kolege mogu li, ako imaju te knjige, da vam ih pozajme, ili ih kupite. Sigurno će se na spisku knjiga naći i one za koje nikada niste čuli, ali su vam ih drugi preporučili. Neki savetuju da dan počnemo polusatnim čitanjem, neki da ga tako završimo. Ima i onih koji tvrde da su dani vikenda savršeni za čitanje.
Imate vremena da do kraja godine napravite spisak naslova koje želite da pročitate tokom prva tri meseca sledeće godine, i da ih nabavite. Kada odredite dan i vreme za čitanje, isključite internet, televizor, stišajte telefon. Nađite mesto gde vam je prijatno i nazovite ga svojim kutkom za čitanje. Neka to bude poklon broj 1 od vas za vas u novoj godini.

1 promenite svoj život

Budite svesni da je sve što želite i moguće za vas

Razmislite šta biste još voleli da bude deo vašeg života. Možda to nije čitanje, nego nešto drugo. Zašto nije? Sramota vas je, teško vam je da počnete, ne znate kako? Imate ceo mesec da se raspitate i osmislite kako da to nešto i ostvarite. Samo budite svesni da je sve što želite i moguće za vas, da ćete se u početku osećati neobično ali posle 3-4 nedelje zadovoljstvo će nadjačati svaki drugi osećaj.