Naslovna / Važno mi je / Karijera i novac / Šta smo čuli od Boba Proktora u Beogradu
Verovanje, a ne samo želja
Šta smo čuli od Boba Proktora u Beogradu Verovanje, a ne samo želja

Šta smo čuli od Boba Proktora u Beogradu
Verovanje, a ne samo želja

Na seminaru Boba Proktora “Od razmišljanja do rezultata”, koji je održan u Beogradu, posetioci su mogli da čuju neke od tajni uspeha čuvenog predavača. Mi ćemo vam preneti neke od njih, koje vam možda mogu pomoći da se pokrenete ka onome što želite

Bob Proktor kaže da postoje dve stvari koje morate da znate kako biste napredovali: gde ste sada i – gde idete.

Ali, da biste mogli da oblikujete svoju budućnost, morate biti voljni i sposobni da promenite svoju paradigmu. Paradigma je ono što nas blokira, to je mentalni program koji ima kontrolu nad našim uobičajenim ponašanjem, a skoro svo naše ponašanje je vođeno navikama. Paradigme predstavljaju mnoštvo navika drugih ljudi koje se prenose sa jedne generacije na drugu.

Šta prethodi bilo kojem cilju? Jednostavno – donošenje odluke!

Kada donesete određenu odluku, uradite nešto potpuno neobično, nešto što remeti vaše dosadašnje navike koje su pod uticajem paradigmi. Na primer, počnite da ustajete sat vremena ranije, razbijte dosadašnju šemu života.
Promenom paradigmi, promenićemo i frekvenciju koja sadrži misli potrebne za ostvarivanje cilja.

Bob Proktor takođe naglašava da se ne plašimo kriza jer one prethode napretku bilo koje vrste. Što je veća kriza, veća je i prilika za napredak.

Novac vas neće učiniti boljom osobom, već će samo učiniti da budete više ono što jeste. On je kao lupa za uvećanje.
Novac se koristi za dve stvari:
– da vam bude udobno, a time ćete biti kreativniji,
– da dobro koje činite, možete da učinite i za druge.

Zakon našeg bića je konstantan napredak, progres i rast. Pa kada se jedno dobro realizuje, razviće se želja za drugim, većim dobrom i podsticati vas dalje i dalje. Život koji napreduje, kaže Bob, jeste pravi život.

Takođe, Bob govori i o pozitivnoj i inspirativnoj strani vizuelizacije jer pomoću nje počinjete da stvarate svoj svet, kroz efektivnu upotrebu vaših viših sposobnosti. Drugim rečima, kada shvatite snagu vizuelizacije vaše želje i zadržavate tu želju u umu pomoću snage volje, to privlači u vaš život sve stvari koje su vam potrebne za ispunjenje te slike posredstvom harmoničnih talasa Zakona privlačenja.

Vizuelizacija je velika tajna uspeha.

Svesna upotreba ove velike moći, moći vizuelizacije, privlači u vaš život mnoštvo resursa. Izoštrava vaše veštine. I omogućava vam da iskoristite prednosti kojih ranije niste ni bili svesni.
I verujte u to što želite. Nije dovoljno samo da nešto priželjkujete, suština je u tome da u to potpuno verujete. Da verujete koliko ste moćni.

Zabeležila: Jasmina Stefanović