Naslovna / Bonus za dušu / Najava koncerta
ELEGANCIJA RIVIJERA I MUZIČKIH FESTIVALA
Najava koncerta ELEGANCIJA RIVIJERA I MUZIČKIH FESTIVALA

Najava koncerta
ELEGANCIJA RIVIJERA I MUZIČKIH FESTIVALA

Vokalno instrumentalni sastav Limunada i disk džokej duo Beogradski šlageri, pozivaju vas na koncert i igranku u KC GRAD u subotu 28.02.2015. od 21:00. Očekuju vas elegancija rivijera i festivala, nežnosti šlagera i uzbuđenja rane rock i beat muzike u čudesnom spoju prefinjenosti i razuzdanosti

VIS Limunada
VIS Limunada plovi kroz period kasnih pedesetih i ranih šezdesetih godina dvadesetog  veka. Nastupima oživljava atmosferu evropskih festivala i rivijera, ovekovečenu filmovima poput La Dolce Vita, Bonjour Tistesse i Ljubav i moda. Uzbuđenje šlager, rane rock i beat muzike prožima melodramatičnost omladinskih igranki. Kombinovanjem žanrova i pevanjem na raznim jezicima svoje muzičko opredeljene naziva Stari val.

Stari val, doba kada su svirali orkestri, a bendovi tek nastajali, muzičari i publika odevali su elegantne haljine i odela, na evropskim i svetskim festivalima i rivijerama odjekivali su snažni ali nežni zvuci internacionalne zabavne muzike u nastajanju. VIS Limunada, bez nostalgije ali sa žarom, prenosi tu energiju, koja ne gubi na vrednosti čak ni u svetlu složenih protivurečnosti koje su usledile.

Beogradski šlageri
Većina ljudi na svetu je čula pesmu Do The Locomotion
Neki znaju da tu pesmu peva Little Eva…
Neki su čuli i obrade koje su snimile Sylvie Vartan, Claudia Mori i Ivanka Pavlović…
Ali svi znaju da igraju lokomoušn.
Lokomoušn je, inače, nepostojeći ples. Prema popularnom mitu, Eva Bojd (Little Eva) je čuvala decu čuvene kompozitorke Kerol King. Dok je jedno prepodne radila po kući i, njišući kukovima, pevušila, Kerol King ju je slušala i napisala pesmu koja će postati međunarodni hit The Loco-Motion. Plesa, međutim, nije bilo, pa je Eva morala na brzinu da smisli nekoliko pokreta, koji se vide i na jedinom sačuvanom video-snimku izvođenja ove pesme.

EVENT:
VIS Limunada & Beogradski šlageri // Subota 28. februar, 21h // Kc GRAD

Predložila Marina Manga