Naslovna / Otvoreni um / Alternativni izbori / Bolest napušta domaćina kad više ne može da ga prepozna
SPOSOBNOST SAMOISCELJENJA
Bolest napušta domaćina kad više ne može da ga prepozna SPOSOBNOST SAMOISCELJENJA

Bolest napušta domaćina kad više ne može da ga prepozna
SPOSOBNOST SAMOISCELJENJA

Jasmina Kovačev, energetski psiholog, kaže da je čovek sposoban za samoisceljenje ukoliko ima balans na svim nivoima bića – fizičkom, emotivnom i duhovnom. Ako očekujemo da će nam lekovi rešiti problem, velike su šanse da ih počnemo koristiti sve više, kako bi ugasili požar. I, šta se onda dešava

Kakvi smo to mi? Jesmo li samo „vreća kostiju i mišića“ ili u sebi nosimo još nešto? Šta je ispod naše svesti? Imaju li naše misli snagu da nas razbole ili izleče? Da li biti zdrav znači samo odsustvo neke bolesti?
Jasmina Kovačev, energetski psiholog, kaže da bi trebalo prvo razlučiti šta je zapravo zdravlje.
– Moja omiljena definicija zdravlja je da su to sposobnosti samoisceljenja umanjenih za blokade. A blokade mogu da potiču s fizičkog, emotivnog ili mentalnog nivoa, retko kad i sa spiritualnog – otkriva ona i dodaje da se sve više priča o vezi tela, emocija i uma.
– Razumemo li stvarno što to znači? Često čujemo: “To ti je sve iz glave, nije to ništa!“, a mnogi ne shvataju da je zdravstveni problem koji je tako nastao veoma stvaran – kaže Jasmina.

Stvarno rešenje nije u kontroli simptoma. Ona navodi da se zdravstveni model i dalje zasniva na kontroli simptoma, što jeste definitivno važan segment u lečenju.
– Međutim, dok tražimo stvarno rešenje onog što je u osnovi problema, neophodno je premostiti životne funkcije i kontrolisati simptome. Ako se zaustavimo samo na tome i očekujemo da će nam pilule za simptome trajno rešiti problem, velike su šanse da se kompletno stanje sve više pogorša ili da počnemo da koristimo sve više lekova kojima “gasimo požar”. To je kao da razbijete lampicu u automobilu koja pokazuje da nema dovoljno ulja. Ako vozimo duže bez ulja, zaribaće motor i ŠTETA će biti još veća – ističe naša sagovornica.

Sami stvaramo svoju realnost. Kovačev nas podseća na poznatu izreku da sami stvaramo svoju realnost.
– Često nam je teško da to prihvatimo jer nam je jasno da na svesnom nivou nismo želeli takvu realnost. S druge strane, na nas uglavnom utiču stvari iz podsvesti i energije polja s kojom smo povezani. Kada promenimo programe podsvesti, menja se i energija polja, naša realnost i ono što privlačimo u naš život – otkriva nam ona.
A programi podsvesti se ne menjaju snagom volje, tvrdi naša sagovornica, jer nisu tako ni nastali.
– Mnogih programa koji nas sabotiraju čak nismo ni svesni, jer su deo nas i naše apsolutne istine. A nju smo velikim delom USVOJILI u porodici. Istraživanja koja to potvrđuju pokazala su da se kod dece koja su usvojena razvijaju hronična oboljenja roditelja koji su ih usvojili, a ne bioloških – ističe ona.

SL 1

Mnoge programe koji nas sabotiraju smo velikim delom usvojili u porodici

Analiza predispozicija preko irisa oka. Svi mi imamo određene PREDISPOZICIJE koje donosimo sa sobom na ovaj svet. Na to ukazuje iridologija, nauka koja analizira predispozicije preko irisa oka. Međutim, te predispozicije se nikada ne moraju ostvariti ukoliko vodimo računa o balansu neophodnom tom delu nas, kao i o celokupnom balansu na svim nivoima našeg bića – fizičkom, emotivnom, mentalnom i duhovnom – priča naša sagovornica.