Naslovna / Kolumne / Ivana Đorđević / Kolumna Ivane Đorđević
ZAŠTO SU LEPE ŽENE SAME?
Kolumna Ivane Đorđević ZAŠTO SU LEPE ŽENE SAME?

Kolumna Ivane Đorđević
ZAŠTO SU LEPE ŽENE SAME?

Kad žena nije lepa, misli da bi joj malo lepote drastično promenilo život. Zabluda! Lepa žena zna da od toga ona sama – nema ništa. Ostali da, ona ne

„Da li bi tebi neko, evo kaži i sama, poverovao da nemaš nikog?“ Tako je počela priča pre neki dan na kafi. Plava, lepa, nasmejana, vesela… i? Sama! Ta četiri slova koja dugo i surovo odjekuju.
I nek’ je lepota u oku posmatrača i nek’ je bitna harizma i energija i nek’ je sve to baš tako, ali zašto su lepe žene redovno same i zašto im niko ništa ne veruje? Pitam ja vas. Ima li tu pravde za najobičnije žensko čeljade željno ljubavi i pažnje?
Kaže mi kuma, vidiš, ovakve kao mi retko se sreću. Niko ne očekuje da postojimo. Ko’ mitska bića. O nama se priča, ali nam niko ništa ne veruje. Uplaše se ljudi da neće moći noću da spavaju jer će razmišljati gde smo. A ironija je što mi ničega nismo željne, znaš. Sem nežnosti. Topline. Ali kome ti to da pričaš…
Slegla sam tužno ramenima, svesna da kada lepotica priča da je sama, to zvuči u najmanju ruku, kao da milijarder koji može da kupi pola sveta, kuka da je usamljen. Nekada su vašeg bogatstva svesni svi, sem vas samih. A vi maštate o prostim i običnim stvarima. Zato vam niko i ne veruje. Delujete razmaženo.

Lepa žena je predmet želje, a kada počne da voli, nekim čudom ispadne za to kažnjena. Kada žena nije tako lepa, njoj se veruje, jer gde će ona sirota i kome takva kakva je. Zato su one srećnije. Lepim ženama se ne veruje ni da su pametne. Od njih je dosta to što se vidi. Zamislite nevolju da bude još i bistra! Pa ko bi to trpeo. Bolje neko skromnije izdanje za svaki slučaj.

Tako da biti lepa žena i nije neka naročita beneficija za život, koliko god delovalo na prvi pogled. Žene su realno lepe kada su voljene. A za to ipak treba da se potrude muškarci. E, zato su žene i same i usamljene.

Piše: Ivana Đorđević