Naslovna / Bonus za dušu / Analiza sna
PORUKA NA ZIDU
Analiza sna PORUKA NA ZIDU

Analiza sna
PORUKA NA ZIDU

Snevačica, 32 godine, živi sama, nedavno je raskinula dugogodišnju vezu sa muškarcem sa kojim kontaktira i dalje preko Fb društvene mreže. Iako je raskid bio neminovan, ona oseća da joj bivši partner još uvek nedostaje

Primer: Nekoliko dana pre nego što je sanjala ovaj san, bivši partner naše snevačice joj je na zid Fb profila postavio muzičku numeru koju su rado slušali dok su bili zajedno. To ju je navelo na razmišljanje da možda i on prema njoj i dalje gaji nežne emocije, a usledio je sledeći san:
– Sanjam da se nalazim u svom stanu. U toku je njegovo renoviranje. Dogovorila sam se sa majstorima da zidove okreče u belo. Primećujem da su majstori završili posao i otiši. Sa zaprepašćenjem vidim da su na delu zida, u predsoblju, na beloj podlozi, nacrtali nekakav motiv koji nisam tražila i koji mi deluje kao kič. To su crne horizontalne linije na kojima su pupoljci crvenih ruža. Iznenađena sam i besna, pokušavam da odmah telefonom pozovem majstore i zatražim da smesta dođu i prefarbaju zid ali ne uspevam da uspostavim vezu. Sa mnom je prijateljica koja je došla da mi pomogne oko sređivanja stana i ona se čudi oko čega se nerviram te i sa njom počinjem da se prepirem što se često događa i u realnosti jer smo sasvim različite osobe. U jednom trenutku, ona neku prašinu gura pod tepih umesto da je počisti i ja se, zbog toga, još više razbesnim. Tu se san završava.

Komentar: Renoviranje stana verovatno ukazuje na promene koje sada obavljate u svom realnom i psihološkom životu s obzirom da je nedavno došlo do raskida dugogodišnje veze. Motiv na zidu predsoblja iz sna podeća na note (crne linije i pupoljci na njima), odnosno daje odgovor da vaš bivši partner verovatno nije slučajno postavio omiljenu muziku na zid Fb profila (zid predsoblja – zid Fb profila), već da prema vama još uvek gaji ljubavne emocije (pupoljci ruža). Međutim, vaša emotivna reakcija govori da sa vama nije isti slučaj (razbesneli ste se, smatrate da je motiv na zidu kič, hoćete da ga majstori prefarbaju). Prijateljica bi mogla biti vaš aspekt koji želi da sve što se desilo potisne (prašinu gura pod tepih) ali vi burno reagujete jer to ne želite da uradite već da autentično „očistite prostor“ u psihološkom smislu, tj. da stavite tačku i na upravo okončanu vezu (sami kažete da ste prijateljica i vi različite osobe, vi verovatno nikad ne “gurate prašinu pod tepih”), i nastavite kroz život “renovirani” i “očišćeni”. Ovim snom dobijate odgovor i o sopstvenom emotivnom stanju kog niste u potpunosti svesni i o stanju vašeg bivšeg partnera. Pratite sopstvene osećaje kao i naredne snove kako bi se ova poruka eventualno potvrdila jer samo jedan san nije dovoljan za definitivno donošenje zaključka.

Ukoliko ste zainteresovani da se vaš san analizira kliknite za više informacija na https://antistresvodic.rs/analiza-snova-kljuc-za-razumevanje-poruka/

Tekst: dr Mirjana Đurđević