Đurologija

Gledali smo za vas „Đurologiju“
Neki su se zacenjivali od smeha

Neki je nazivaju predstavom, pozorišnim komadom, najviše liči na, i kod nas sve popularnije, stand-ap nastupe (stand up). Nema jasne elemente klasične pozorišne predstave, osim što je izvodi školovani glumac, u duši muzičar ali svakako čovek rođen da – nasmeje. A smeh je najbolji lek za sve, i zato vam preporučujemo njegov nastup

Reč je o „Đurologiji“, koju mnogi nazivaju najpopularnijom predstavom u regionu. Njen autor i izvođač je Branko Đurić – Đura, odličan imitator, zabavljač, glumac koji unapred pripremljeni nastup lagano prilagođava reakcijama publike i sve pretvara u smeh.

Branko je igrao i ozbiljne uloge, ali je njegovo ime uvek prva asocijacija na „Top listu nadrealista“. Ako to očekujete u „Đurologiji“ grešite, ali ostao je dosledan sarajevskom humoru i šarmu u izražavanju, onome što ih je činilo tako dobrim i popularnim.

Komad je za poslednje dve godine, uz određene promene u sadržaju, obišao više puta ceo region, ali i dalje za njega vlada veliko interesovanje. Skloni smo da se smejemo raznim stvarima, ali Branko vešto izbegava teme različitosti i politiku, aktuelna dešavanja menja za ona životna, bez obzira kada i gde bili rođeni.

djurologija-2

U publici, neki su se toliko smejali da se orila cela sala. Do suza i nezaustavljivo. Zašto? Pa, zato što, koristeći svoj talenat za priču, harizmu koja je jasna i glumački dar i znanje, govori o stvarima koje je većina doživljavala i po čemu smo tako slični, a ne primećujemo koliko smo u tome simpatični i smešni. Kakvi smo recimo pod tušem, kako pevamo pesme na engleskom, kako se u filmovima neke svakodnevne stvari nerealno prikazuju…

Pages: 1 2