Božica Velousis

Božica Velousis
Pisanje čoveka oslobađa od stresa

Pokušajte da svoje emocije prenesete na papir i videćete koliko pisanje oslobađa od stresa, kaže naša sagovornica čija je knjiga prvenac “Sve je to ljubav” nedavno pronašla svoje mesto u rafovima knjižara

Emocije će biti deo vas i kada ih prenesete na papir, ali ćete moći realno da ih sagledate. Nekoga će možda oraspoložiti izlazak, dobar film ili razgovor sa prijateljicom, a Božica Velousis je svoj mir i rešenje za sve teške životne situacije pronašla u parčetu papira i olovci.

– Kada nešto stvarate, osećaj je božanstven. U takvim situacijama podstičete lučenje endorfina, hormona sreće. Oduvek sam bila talentovana za pisanje, tome svedoče mnoge nagrade koje sam osvajala, kako u školi tako i na fakultetu, te slobodno mogu reći da sam svoj mir pronašla u pisanju. Kada se osamite, naročito noću, bujica raznih mislii vam prolazi kroz glavu. Kako lepih tako i onih manje lepih. Ja se tada fokusiram isključivo na lepe događaje koji su bili deo mog života. Zato se u mojim knjigama nećete susresti sa mračnim emocijama, već isključivo onim najdivnijim. Naterajte sebe da u svemu nađete nešto lepo. Ali budite obazrivi, negativne stvari koje vam se događaju ne treba zanemarivati uz čuveni izgovor ” ko zna zašto je to dobro”. Problem koji imamo treba da prihvatimo, a onda da pristupimo rešavanju istog, uz veru da će se sve završiti dobro. U svemu je veoma važno imati podršku, a ja sam i te kako naišla na razumevanje svoje porodice. Kroz odrastanje nisam bila pod staklenim zvonom, i tada sam se suočavala sa situacijama za koje sam možda mislila da su bezizlazne. Međutim, ljubav kojom sam celog života okružena uticala je na to da uvek pozitivno razmišljam. Da verujem da je dan koji me očekuje dobar. Da će se desiti nešto lepo. Autosugestija je važna stvar, ali ne možete se osloniti isključivo na nju. Da biste bili srećni i živeli bez stresa morate uložiti mnogo energije. Oni koji me poznaju često se pitaju kako je moguće da sam uvek tako nasmejana. Ja im često odgovaram da jedva čekam da vidim šta je to život pripremio za mene u novom danu. Možete se probuditi nervozni, ali ključna stvar je da treba da se nadate, da iščekujete neki lep trenutak. Realno, ne može nam svaki dan biti kao iz bajke, ali moramo naučiti da od sitnica pravimo sopstvenu bajku. Pokušajte i uspećete, u to sam sigurna. Sve je to zapravo ljubav…. U skladu sa temom, ljubav prema sebi.

Pages: 1 2