Naslovna / Bonus za dušu / Gledali smo za vas „Đurologiju“
Neki su se zacenjivali od smeha
Gledali smo za vas „Đurologiju“ Neki su se zacenjivali od smeha

Gledali smo za vas „Đurologiju“
Neki su se zacenjivali od smeha

Kao i u svakoj stend-ap komediji, Đurić se oslanja na sopstvena iskustva, događaje iz mladosti, poznanstva sa poznatim ličnostima na našim prostorima. I obara publiku načinom na koji ih imitira, peva, oslikava razne situacije. I time kako i neke situacije koje nas svakodnevno nerviraju pretvara u komične. Jer, sve u životu možemo posmatrati iz raznih uglova, a on je izabrao komičan.

Branko iznosi svoja razmišljanja i time publiku beskrajno zabavlja. Da to nije samo ćaskanje s prijateljima i da je osnova dobro pripremljena unapred, jasno je tek kada nastup gledate više puta. Ali, ma koliko puta gledali, uvek ćete se smejati kao i prvi put.

Rekli smo da je stend-ap, ali autor u intervjuima naglašava da je to njegov „anti stend-ap“ šou u kojem se, ne vređajući nikoga, podsmeva glupostima koje pravimo i u koje verujemo, sitnim prevarama koje mislimo da su deo samo naših života.

djurologija-3

Možemo „Đurologiju“ nazvati i terapijom smehom, ali ne onim slučajnim, već smehom koji nas dugo drži u dobrom raspoloženju, svaki put kada je se setimo ili bar zamislimo Đurin izraz lica.
Jer, Branko Đurić svakako jeste umetnik koji se pitkim humorom približava publici decenijama, time što je isti kao bilo ko od nas, čemu se takođe podsmeva, a opet svojim talentima koje obilato koristi u nastupu, srećom i drugačiji.
Ako ste neraspoloženi, zabrinuti i bez snage – idite na „Đurologiju“. Lek koji „radi“ mesecima posle gledanja.

Preporučila: Željka Zebić