Angelica Horvatić Kako da se emocionalno iscelimo uz Proces potpunosti

Angelica Horvatić
Kako da se emocionalno iscelimo uz Proces potpunosti

“Osvoji svoju planinu”, životni je moto naše sagovornice, koja je odnedavno praktičarka najnovije alternativne psihoterapeutske tehnike izlečenja trauma “Procesa potpunosti”

U svet duhovnosti Angelica Horvatić je ušla još u detinjstvu, iako nije znala ni šta je to duhovnost, ni da će to zapravo postati njena životna misija. Često kaže kako su joj detinjstvo i mladost ukradeni. Priseća se da je bila tužno, samo, i odbačeno dete, koje je zbog teških porodičnih nedaća završilo u sirotištu, pa onda kod staratelja.

– Odrastanje u starateljskoj obitelji, pod fizičkim i psihičkim nasiljem, bilo je veoma bolno i ja sam zapravo tek oko svoje dvadesete godine počela živeti, kada sam pobegla od kuće. Ali, u tim godinama još mi nije bilo jasno koliko sam zapravo oštećena i oskaćena. Zbog svojih čestih i jakih negativnih reakcija, osećaja napuštenosti, tuge i besa, koji se sve više povećavao, nerazumevanja sebe i drugih, problema sa komunikacijom i sa partnerskim odnosima, polako sam shvatala da bacanje krivice na svet oko mene jednostavno ne funkcioniše, i da je došlo vreme da zaista duboko pogledam u sebe i svoje rane. I kako da ih zacelim.

Pravo, učenje engleskog jezika, nutricionizam, fitnes, a onda poslovni i korporativni koučing, sve su to bili pokušaji traganja, da bi došla do NLP metode i hipnoze koje su je potpuno oduševile. Pomažući sebi, Angelica je svoje znanje prenosila i na druge, učeći ih kako da se prilagode novim konceptima isceljivanja na svim poljima i da žive punim plućima. Život u Londonu i Dubajiu poslednjih šesnaest godina i rad na sebi, a zatim pomažući i drugima je sve okrenuo na bolje, kaže iskreno.

– Moja večita tuga, samoća i osećaj odbačenosti, koji su me uvek i svuda pratili, počeli su da blede i slabe, a moja životna snaga i radost, mir, ljubav i razumevanje su počeli da se, vrlo intenzivno, bude. Najviše pomaka sam zapravo doživela u partnerskom odnosu gde je sada za mene poenta da sama sebe volim, osećam, i razumem svoju dubinu i probleme, a ne očekujem da to moj partner rešava za mene – “jer me voli i jer je to prava ljubav”.

Početkom ove godine poznata američka spiritualna učiteljica, spisateljica i osnivač tehnike Proces potpunosti (Completion Process) – Teal Swan, lično je odabrala i istrenirala Angelicu kao svoju prvu ambasadorku za Balkan i Bliski Istok, kako bi na tim prostorima mogla “pomoći ljudima da razbiju stare paradigme i da se – “oslobode”.

Možete li da nam kažete nešto više o ovoj tehnici? Po čemu je specifična?

– To je vrlo snažna, intenzivna, duboka i brza tehnika emocionalnog izlečenja, izlečenja trauma. Kombinuje se rad sa unutrašnjim detetom, regresivna terapija i rad sa senama a pomaže u isceljenju, olakšanju i ublažavanju bola kod hroničnih bolesti, depresije, anksioznosti, stresa, snažnih osećaja tuge, samoće, praznine, nemoći, napuštenosti, odbačenosti, promena raspoloženja, ljutnje, straha, poremećaja u ishrani, gojaznosti, i svega ostalog što uzrokuje bol, otpor, pritisak ili nelagodu u životu.