tacke za snizavanje krvnog pritiska

Pritisak vam je naglo skočio
EVO REŠENJA ZA SAMO NEKOLIKO MINUTA

Jedna od direktne posledice stresa je nagli skok krvnog pritiska. Evo načina kako da ga snizite za samo nekoliko minuta, bez lekova

Pod uticajem stresa mišići u našem telu se naprežu, krvni sudovi sužavaju a kao direktna posledica se javlja naglo povećanje pritiska. U tim trenucima, kada osetite kao da vam se krv “penje u glavu”, neophodno je što pre opustiti mišiće.
Kineska medicina smatra da je tada najvažnije omogućiti odgovarajući protok krvi do mišića i tkiva.
Naime, ako negde u organizmu dođe do zastoja u krvotoku, na tom mestu počinje razvoj bolesti. S druge strane, ukoliko je protok krvi dobar, organizam će biti u stanju da brzo izleči bolest.
Tajna je u tome da se masiranjem ključnih tačaka na telu normalizuje protok krvi a pritisak snizi za samo nekoliko minuta bez lekova.

Prva tačka: Ovo nije prava tačka, već pre linija koja prolazi iza ušne resice do sredine ključne kosti. Blagim pokretom ruke, bez velikog pritiska, skoro vrhovima prstiju, treba prelaziti preko ovog dela, od gore na dole.
Desetak puta se pređe jedna strana, pa se onda prelazi na drugu i to ponovi još deset puta.
Druga tačka: Nalazi se na licu, pola centimetra od uva prema nosu, a u nivou ušne resice. Ovu tačku bi trebalo masirati po jedan minut sa obe strane lica, vrhovima prstiju, jačim pritiskom ali bezbolno.
Nakon nekoliko minuta ove jednostavne masaže mišići bi, prema tvrdnji kineskog lekara Lu Hunsena, trebalo da se opuste a krvni pristisak vrati u normalu.

Priredila: Anđelika Rosić