Asja Širovnik Moškon o čarima roditeljstva
PRVO SU SE SRELE NAŠE DUŠE

Naša sagovornica je licencirani regresoterapeut Njuton instituta (Newton Institute), poznati duhovni vodič i hipnoterapeut. Međutim, ovaj intervju je posvećen jednoj novoj ulozi u njenom životu – roditeljstvu

Nedavno je u Asjin život ušla još jedna – DUŠA. Kažem duša jer se njihov susret desio najpre na tom nivou. Asja (Asya) Širovnik Moškon se, dok u rukama drži svog sina Noela, priseća ovog čarobnog trenutka.
– Komunikacija koju smo uspostavili na nivou duše, i to upravo u trenutku kada se njegova duša spojila sa telom je možda za mene ujedno i najupečatljivije iskustvo iz perioda trudnoće. Tu noć sam imala skoro realan san da letim sa jednom predivnom dušom, da se igramo u vazduhu, vrtimo između drveća i dolazimo do kuće u kojoj sam spavala… U tom trenutku zajedno ulazimo u moje telo. U snu sam tada pomislila: Bože, pa kako je to moguće, da je ova dušica ušla u moje telo zajedno sa mnom, a u idućem se trenutku budim i govorim svom suprugu: “Srce, ja sam trudna”.

Da li je kasnije vaša komunikacija na ovaj način nastavljena?
– Jeste. Moja cela trudnoća je bila ispunjena tom suptilnom komunikacijom koja se stalno produbljivala. Kada bih ušla u dublja stanja svesti susretala bi se sa njegovom dušom i mogla sam da osetim njegove misli.
I danas mogu da “čujem” njegove misli, a i on moje. Ponekad dok dojim uđem u vrlo duboko stanje smirenosti, dublje nego kada meditiram i nas dvoje vodimo razgovore na nivou duše, telepatski. Komukacija je brza, sa puno slika i emocija… Najlepše je kada me pogleda pravo u oči, osmehne se i izgovori nešto naglas, tako da i na fizičkom nivou dobijam “DOKAZ” da je sve istinito, da naš razgovor teče… Čak i moj suprug upotrebljava tu telepatsku komunikaciju, i oboje smo svesni da kada treba da se sa malim “dogovorimo” oko nečeg (ako negde idemo a želimo da mu je lepo, da smireno prihvati novo iskustvo i okolinu), onda prvo uspostavimo komunikaciju na telepatskom nivou, jer tu se nalazi svest njegove duše, koja sarađuje sa nama. Vrlo zanimljivo je da Noel vrlo jasno daje do znanja da je svestan svega i da nas u potpunosti razume.

Jesu li se vaše duše o nečemu dogovarale pre rođenja?
– Pre nekoliko godina mi je pokojni kolega Denis, godinu dana pre nego što je on sam prešao na drugu stranu, uradio predivnu seansu progresije sa svrhom da mi demonstrira nove tehnike i preneo ih je i meni… U tom putovanju u budućnost ugledala sam život koji me čeka. Srela samo svog sinčića i još tada smo napravili naš prvi kontakt. Ne samo da sam videla kako izgleda već smo se tada prvi put sreli na nivou duše. U tom sam putovanju mogla da osetim njegove VIBRACIJE, osećanja i karakter na ljudskom nivou. Tokom trudnoće dobijala sam informacije vezane za njegovu životnu ulogu i učila jezik prepoznavanja glasa njegove duše kako bih, zajedno sa svojim suprugom, mogla da pratim njegove potrebe. Mislim da je majčinstvo i roditeljstvo iskustvo koje pruža nama i našim dušama neverovatnu mugućnost da rastemo, učimo i približimo se na svim nivoima KREATIVNOJ SILI u svoj njenoj lepoti.

Koliko vam je samohipnoza koju praktikujete pomogla za vreme trudnoće?
– Svakako mislim da je samohipnoza doprinela da se povežem sa dušom svoje bebice, a isto tako i da uspostavim tokom trudnoće intimnu vezu sa mojim telom. Ako bi mi bila potrebna neka informacija, naročito tokom trudnoće, samo bih ušla u dublju samohipnozu, POVEZUJUĆI se sa onim delom mudrosti moga tela koja stvara novi život. Na taj način sam dobijala informacije o tome koja mi je hrana potrebna u datom trenuku ili bilo šta drugo što treba malom biću koje se razvija… tako sam mogla da “pročitam” potrebu za odlaskom na planinu na svež vazduh i plivanje po dva sata dnevno u moru. U ranoj trudnoći jela sam puno svežeg zelenog povrća, da bi kasnije pročitala koliko je to važno u prvom tromesečju za zdrav razvoj bebice… Danas Noel obožava vodu i kupanje i vrlo je savitiljiv. Kada se već rodio, pročitala sam da su neka naučna istraživanja pokazala da kada majka tokom trudnoće vežba, bebica takođe vežba svoje telo i na taj način uspostavlja neuronsku povezanost koju će koristiti tokom života.

Pages: 1 2 3