Mlad Mesec u Blizancima

Mlad Mesec u Blizancima i Veliki promenljivi krst
VREME ZA VELIKE PROMENE

Mlad Mesec u Blizancima dogodiće se 5. juna i formiraće konfiguraciju Veliki promenljivi krst sa drugim planetama. Mlad Mesec će biti u konjunkciji sa Suncem i Venerom, a u opoziciji sa retrogradnim Saturnom u Strelcu i u kvadratu sa Jupiterom u Devici i Neptunom u Ribama

Šta to znači?
Osećanja koja predstavlja Mesec u Blizancima će biti konfuzna i promenljiva, kretaće se od optimizma do pesmizma, od tuge do euforije i velike potrebe za korenitim promenama u životu.
Potrebno je osvestiti nesvesne obrasce ponašanja uslovljene genetikom i odlučiti šta je to što želimo u životu, jer je to mnogo važnije od toga da znamo šta nećemo.

Venera u Blizancima koja predstavlja ODNOSE u konjunkciji će biti sa mladim Mesecom i poručuje nam da naša osećanja i misli utiču i na naše odnose sa bliskim ljudima.
Pored toga, osećanja koja imamo u sebi privlače slična osećanja u drugim ljudima. Kada smo tužni i kad nam je teško, treba to da pustimo da ode, da se isplačemo, jer ćemo u suprotnom isto to i privući u svoj život.
Na prvom mestu je potrebno zavoleti sebe, zagrliti svoje unutrašnje dete i biti sebi podrška. U tome je i naše samopouzdanje i ne treba ga tražiti u mišljenju drugih ljudi, roditelja, ili kroz ego koji je maska za preživljavanje u surovom svetu.
Ukoliko imamo osećaj da ne živimo život koji želimo, potrebno je upustiti se u nešto novo, rizikovati i osloboditi se starih obrazaca na koje smo navikli i zbog kojih se plašimo promene.

Šta je sigurnost i da li postoji?
Pronađite šta je to što vas ispunjava, šta je vaša strast u životu, budite dobri prema sebi i prema drugima. Ovaj život je samo jedan od mnogih, a naša karma zavisi od naših dela i reakcija što predstavlja retrogradni Saturn u Strelcu u opoziciji sa Mesecom (Duša), Suncem (Volja) i Venerom (Odnosi).
Sada je najvažnije pokrenuti nešto novo, negativno transformisati u pozitivno, jer je to simbolika Mladog Meseca u Blizancima, biti hrabar, spontan, raditi na sebi i verovati u sebe i svoje snove što predstavlja Neptun u Ribama.

Tekst: Aleksandra Arizanović