Ana Sofrenović

Ana Sofrenović u emisiji Iskreno sa Aleksandrom Simić
MORAMO SVESNO BRINUTI O SVOJIM MISLIMA

Jesu li teški trenuci zapravo naša učenja i proces odrastanja koji se svakome dešava samo je pitanje kada će nam život poslati poruku da je vreme za prelazak na viši i bolji nivo. U kojoj meri su umetnici svojom senzibilnošću usmereni ka jačem doživljaju i lepih i manje lepih trenutaka. Kako je i zašto stidljivost jedna od glavnih osobina glumaca koja ih vodi ka sceni. Ovo su samo neke od tema kroz koje su Ana Sofrenović i Aleksandra Simić razgovarale pokušavajući da i sebi i drugima daju dobre i istinite odgovore.

„Danas vodim računa o svojim mislima i držim ih u saksiji okrenutoj ka suncu. Dani su razni, okolnosti su razne. Svaki dan nosi nešto novo sa sobom. Trudim se da se radujem svakoga jutra što sam otvorila oči u susret novom danu. To je bio zadatak zato što nije uvek bilo tako! Trudim se da se radujem činjenici da će mi se desiti jedan lep i novi dan bez obzira da li je on do detalja isplanran ili ne. Moramo svesno brinuti o svojim mislima i onim pozitivnim stvarima. To je ona čuvena priča o polupunoj ili polupraznoj čaši, a čaša je ista. Samo zavisi od našeg pogleda“, iskrena je Ana ne želeći da krije i one manje sjajne trenutke svog života.

Raduje se odrastanju svojih kćerki i ponosna je što su veoma zanimljive osobe. Što su starije njihov odnos je kvalitetniji, a teme za razgovor sve brojnije i šire. Nije joj uvek bilo lako da podnosi grižu savesti kada je morala da radi prateći impuls umetnika, a devojčice su bile male.
Ana Sofrenović kaže da je vrlo ispunjena kada peva i da je njen izraz u pesmi možda i jači nego kada je na sceni jer u pozorištu igra neke druge ljude, a u pesmi je ona prava, u punom sjaju.

Smatra da je oprost važan ali da nije lak. Međutim, ljutnja i nepraštanje „nagrizaju“ tu istu osobu. Ipak, dodaje, neki postupci se ne mogu zaboraviti.
„Mislim da život svakome objasni, i da je život koncepcija koja nas pusti da neko vreme lutamo, i ukoliko sami ne nađemo odgovor na neki „mekši” način, život će nas naučiti težim putem. Nema pravih promena bez polaska od samog sebe i ta promena je uvek u nama. Bez obzira na okolnosti naš stav o svemu što nas okružuje je ključan. Život je i pitanje odgovornosti. Lako je prebacivati krivicu na druge, a nije tako lako priznati da smo zapravo sami sebe doveli u određenu situaciju“, kaže Ana i dodaje da već duže vreme oseća da se spremaju promene u njenom profesionalnom životu i da će nastojati da realizuje i brojne svoje druge talente koje poseduje.

Sada zna da se ne boji života. Za nju je ljubav sloboda. Kada peva u njoj je ispunjenje. Zadovoljno se oseća kada je svoja. Volela bi da lepo nastavi dan i veruje da će sve biti dobro.
Emisija je premijerno emituje u nedelju 8. maja u 17h na TV Naša, i u repriznim terminima u sredu 11. maja i u petak 13. maja u 23 h.