LJUBAV

Kad te muškarac vidi ujutru čupavu
NETAKNUTA LJUBAV

Može li ljubav u vezi da traje i posle x godina? Kaže moj drug – može, kako da ne, ako ti je žena kao moja u 35. godini pa te juri po kući po ceo dan! Nisam bre na tu ljubav mislila, aman! Nego na koju, okrete se iznenađeno k’o pao s Marsa. Ma bre na ovu netaknutu ljubav. Znaš ono volite se, ne mislim na sex. A ti na tu netaknutu ljubav misliš i crče od smeha. Ja znam samo ovu drugu

Kako znate ko vam je za ovu seksualnu upotrebu, a ko za netaknutu ljubav, kako reče ovaj moj. Kako bre ljubav, a bez dodira? Reče mi čovek lepo, a i sama sam kriva kad svašta pitam.

Ljubav valjda kulminira kada te dodirne onaj koga voliš, pa onda tinjaš i taj što je kraj tebe pomogne ti da ne sagoriš skroz.
Ma jok, vi žene mnogo gledate filmove, preseče me. Lepo si ti to ispričala sve stoji, nego…
Vidi ti njega, on će meni da sam ja žena! Pa nego šta si, kada te ovako realno gledam – žena i po i još se buni, odbrusi mi i nastavi. Shvatila sam da me jako zabavlja taj momenat kada mi muškarci pričaju kako vide ljubav, život i tu netaknutu prirodu. Pardon, ljubav.
Slušam ja ko zapeta puška, ne trepćem, ne dišem, sva sam se u uvo pretvorila. Kaže mi, možemo i da volimo i da budemo s tom koju volimo, a možemo i da budemo s nekom koja je naletela to veče i dobro izgleda. Šta tu nije jasno. Tad se videli, posle više nećemo i to je to.

Ma kako vi pravite tu razliku – koja je za vezu, koja za jednu noć, koja za ceo život? Kad sednete, pa pravite taj ratni raspored? A pa mi to ne pravimo tako. Muškarac negde u glavi ima da bi trebalo da se oženi, ali da ne mora da žuri. Bilo bi poželjno da ta cura, bude lepa, mila, draga, seksi se podrazumeva. Imaš jednostavno neke žene koje te celog kupe da misliš na njih bez povoda i razloga. Kad počneš da pamtiš kako se smeje, da li ima jedan kriv zub ili mladež na licu, tu negde svoju švalersku karijeru polako završavaš. Otprilike u to doba se malo i umoriš. I nije neobično da neko ko je bio veliki žeskaroš postane ozbiljan faktor stabilnosti, oženi se i posveti ženi i porodici. Štaviše to je najčešće slučaj.

Ovi što se nisu iživeli, što im ostao nedosanjan san da budu sa jednom, pa sa dve, oni ne mogu da se sastave u braku jer misle da nešto propuštaju. Ovi što su živeli kako su hteli za njih nikad nemoj da brineš.

A ta NETAKNUTA ljubav …i opet poče da mi se smeje. Pa šta ti nećeš da pitaš. Sve tebe zanima. Da me staviš u kolumnu jel?
Postoji i to, netaknuto, samo što je to nešto drugo. To je kad se sa nekim toliko saživiš da ti bude slatka i simpatična i bez šminke, kad je u tvojim papučama i kad ujutru ustane čupava pa ti se smeje jer je srećna. A i ti budeš, jer znaš da je prošlu noć bila samo tvoja. To bi upravo bila ta tvoja netaknuta ljubav.

NIje da nije. A ne mogu da lažem, kad je živa istina da uživam da slušam kako muškarci vide svet oko sebe. Samo još da shvate i da su žene jednako interesantna i krajnje jednostavna bića. Doduše, sa malo više sklonosti ka analizi, ali Bože moj, niko nije savršen. Žene pogotovo. I upravo zbog te osobine ih muškarci najviše i vole. Tom netaknutom ljubavlju.

Piše: Ivana Đorđević
Foto: Goran Zlatković, Fabrika fotografa