Naslovna / Kolumne / Gordana Maksimović / Miris pozitivnog duha
Rešenje postoji za svaki problem, ali vi toga često niste svesni
Miris pozitivnog duha Rešenje postoji za svaki problem, ali vi toga često niste svesni

Miris pozitivnog duha
Rešenje postoji za svaki problem, ali vi toga često niste svesni

Vrlo često ste u situaciji kada kažete:Ja ne znam kako dalje, ili – ja nemam rešenje za neki problem, osećam se zaglavljeno, ni napred ni nazad… i slično. Ali, moram vam reći da za svaki, ama baš za svaki problem, postoji i rešenje, jer on se ne bi ni pojavio u vašem životu da nije tako. Međutim važno je znati da se rešenje uvek nalazi na suprotnoj strani od problema. Na svesnom nivou, vi ne znate kako možete rešiti neki vaš problem zbog kojeg ste se zaglavili i ne znate kako dalje. Ali, u vašem podsvesnom delu uma, vi sve znate. Samo polako. Umirite se, opustite se, malo tihujte i osluškujte sebe. U buci, panici, nerviranju, strahu, strepnji, svi su odgovori duboko skriveni. Odgovori se javljaju kada umirite duh i telo i kada vam fokus nije na problemu, već na njegovom rešenju.

Međutim, šta vam se dešava kada nastane neki problem?

Obično danima, satima, kao opsednuti njime, samo o tome pričate, prepričavate, dodajete, širite… I zaista, taj vaš problem postaje ogroman i nekako u vašim očima  nesavladiv. Jer na čemu vam je fokus to samo raste. Fokus na problem, daje još razloga za brigu. Kako to?

Upravo priča o problemu, i takav način razmišljanja utiče na vaše emocije, vi se osećate, ljuto, povređeno, napušteno, a to su emocije niskih frekvencija, pa samim tim tako i vibrirate. Tu sada deluje Zakon privlačenja i vi, hteli to ili ne, svedočite upravo sa još novih razloga za brigu. Nekada niste svesni toga, pa vam je često  potrebna nečija pomoć, da  iz tog začaranog kruga što pre izađete.

Ako bi vam fokus bio na rešenju i ako bi svu svoju energiju uložili na sagledavanje svih mogućih načina da iz problema izađete, pa još ukoliko biste sve mogućnosti za rešavanje problema stavili na papir i bavili se samo time, i još ukoliko biste videli sebe bez problema, delili radost, okružili se ljudima koji su pozitivni i optimistično raspoloženi, sa ljudima koji nisu spremni da samo pasivno slušaju vaše jadikovke… tim pre biste potpuno sami došli do rešenja. Kako?

Upravo, fokusiranje na rešenje – doneće vam i rešenje. Samo pomisao da vaš problem ima i rešenje, menja vaše razmišljanje, vaše emocije, a samim tim i akcije. Vi vibrirate na posve drugačijim frekfencijama, mnogo višim, pa vam Univerzum šalje ljude, prilike, situacije koje će vam pomoći u pronalaženju pravog puta i načina u rešavanju problema koji vas trenutno muči.

Budite svesni toga da se problem ne bi ni javio da za njega ne postoji rešenje. Ponavljajte to sebi, ubedite sebe da je tako. Kada poverujete da jeste, mnogo će vam biti lakše kada znate da je svaki problem koji se pojavi u vašem životu, zapravo samo izazov koji se javio sa određenim razlogom i koji ćete vi sigurno rešiti. Jer, on se ne bi ni javio, da to nije tako. I verujte da ćete ga i rešiti, ali samo kada problemu pogledate u oči bez straha i sa verom da je on za vas rešiv.

Autor teksta je dipl. defektolog-master logoped iz Kraljeva, motivacioni govornik i životni trener
Foto: privatna arhiva