baksuz

Vesela domaćica
Kako da postenemo dobre PRIJATELJICE sa – svojim mislima

vesela

Dobar dan 🙂

Da vam šapnem….

Već sam vam pisala kako je divna moja ulica i moj kraj, međutim sada je zaista najlepša. Sve je procvetalo i gde god da se okrenem osmeh mi izazivaju ti prelepi cvetići. I moje begonije su proklijale. Iz suvih potamnelih lukovica iznikli su mali izdanci koji tako ponosno stoje u svojoj moći. Svako jutro se pomilujemo pogledom i razmenimo prećutnu zahvalnost. Zaista uživam u prolećnim jutrima i njihovim mirisima i trudim se da kućnu nabavku u prodavnici  obavim pešice kako bih u sebe udahnula što više te lepote koju vidim i osećam oko sebe. Sada sam otvorana za primanje te energije i blagoslove prirode i ne prihvatam ih više zdravo za gotovo. Ne tretiram ih kao podrazumevajuće stvari. Kako sam se otvorila za ta primanja tako sam više počela da zapažam i tuđe reči i gestove običnih ljudi koje usput sretnem.

U prodavnici, u redu, nađoh se iza nasmejanog dečka čija me konstatacija – JA SAM BAKSUZ – trže. Obratih pažnju na konverzaciju između njega i prodavačice koja nije mogla uspešno da provuče njegovu karticu kroz aparat.

– Hahahahaaa… ma nije čudno što neće. Ja sam baksuz. Meni se svašta dešava, a juče sam primio platu.

-Polako, niste baksuz. Dešava se ponekad. Nekad signal nije dobar, probaćemo ponovo.

-Ne, ne ja sam baksuz! Uuuu, pa navikao sam ja već na to. Skoro sam kupio šporet sa ogrebanom pločom. Ovo nije ništa.

Konverzacija i ubeđivanje se nastavilo. Nasmejani dečko je pokušao zaista da ubedi prodavačicu da je baksuz, uprkos njenom trudu da mu pomogne i objasni da se to dešava i drugim ljudima. Dok je tekao ovaj razgovor ja sam odlutala sa svojim mislima. Da, dečko je stvorio uverenje da je baksuz. Najsimpatičnije je da je on još i nasmejan. Tako je to lepo bezbroj puta u svojim mislima pomislio i prihvatio, nesvestan da može to da promeni. Ne shvata da je to do njega i njegovih misli i da on, na osnovu toga, u svoju realnost privlači i događaje koji mu to stalno i potvrđuju. Umesto da mu fokus bude na pozitivnom ishodu, on stalno očekuje negativno i negativno i dobija. Možda mu je tako lakše. Samo on to zna.

Ja lično, na svom putu promene, prvo sam osvestila svoje misli. Nije to baš išlo glatko, ali sad mogu reći i da sam zadovoljna, a verujem da će doći i dan kada ću sa pravom reći da sam prezadovoljna. Shvatila sam uz popriličan trud da su misli uvek tu ali da od nas zavisi šta ćemo sa njima.

MISAO… slatka i nemirna, samo naša! Jednojajčana sestrica, požrtvovana drugarica, verna saputnica, nervozna osica, tiha prijateljica. Prati nas i ne napušta. Uvek je tu. Ne odmara, niti tihuje… nikada. Nekada i pre nego što ustanemo, pokvari nam dan, a nekad dok nam je još snena glava na jastuku umilno šapuće i daje krila. Ona ne može bez nas a ni mi bez nje. U nekim ranijim vremenima mnogo smo se svađale. Nervirala ona mene, a i ja nju. Valjda se nismo poznavale. Međutim, došlo je tiho i polako vreme prihvatanja da smo nas dve jedno. Spoznale smo da jedna bez druge ne možemo i shvatile da je taj savez neraskidiv. Sada nam je lakše. Zajedno krstarimo svaki dan. Spoznala sam prateći motivatore koji uspešno kreiraju vlastite živote da se prvo u nama javlja misao. Iz te misli rađa se želja i tako postavljamo cilj. Kada se na to fokusiramo i pozitivnim mislima na uspešan ishod i vibracijski uskladimo, želja se i ostvaruje. To je proces kreiranja koji kreće od naših misli i zavisi od nas.

Desi se i sad da se posvađamo, moje misli i ja, ali ne više tako bučno kao pre. Prećutno se prepoznamo, malo udaljimo, pa onda čvrsto zagrlimo, jer čemu sve?

JA SAM ONA – ONA JE JA i samo zajedno i u skladu možemo da kreiramo lepši nam dan.

Kako ste vi dragi moji? Kako se slažete sa svojim mislima? Svađate li se ili zajedno predete,  praveći divne planove? Svratite na kaficu da popričamo www.facebook.com/veseladomacica1111 i da se družimo i razmenimo iskustva… Danas ću kuvati divan mladi spanać… obovažavam ga… i vi probajte.

SPANAĆ

Očistiti ga i oprati dobro u vodi. Ja spremam oko kilogram svežeg spanaća. Kad je opran i oceđen, malo ga obariti u ključaloj vodi. Kad je obaren, dobro ga iscediti i sitno iseckati. U drugoj šerpi izdinstati dve glavice crnog luka sa malo belog. Dodati kašiku brašna i iseckan spanać. Kad se sve sjedini naliti mlekom da ogrezne i još malo sve zajedno kuvati. Pred sam kraj umutiti tri cela jajeta i dodati u spanać i sve to još zajedno malo dokuvati. Na kraju posoliti po želji. Uz ovakav spanać možete spremiti i neke šnicle ali je on prelep i lagan sam po sebi. Prijatno!